Pervin Buldan'dan Bülent Arınç'a Twitter'dan gönderme

Güncelleme Tarihi:

Pervin Buldandan Bülent Arınça Twitterdan gönderme
Oluşturulma Tarihi: Şubat 28, 2015 13:24

Bu sabah HDP heyeti ile Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan'ın birlikte yaptıkları açıklamadan hemen önce HDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan, 2 gün önce katıldığı bir TV programında 'Ortak açıklama olmaz' diyen Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'a Twitter'dan göndermede bulundu.

Haberin Devamı

Bu sabah İçişleri Bakanı Efkan Ala ve Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan ile biraraya gelen HDP heyeti, toplantıdan sonra Öcalan'ın PKK'ya 'silahları bırak' çağrısını okudu. Bugünkü tarihi toplantıdan iki gün önce Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, A Haber'de katıldığı bir programda ''Yanyana gelerek bir açıklamadan kimse bahsetmesin'' demişti.

Pervin Buldandan Bülent Arınça Twitterdan gönderme
Arınç’ın tahrikleriyle bu iş yürümüyor

İşte bugünkü toplantıdan hemen önce HDP Grup Başkan vekili Pervin Buldan da Arınç'a bu sözleri nedeniyle esprili bir dille Twitter'dan yanıt verdi.

ARINÇ NE DEMİŞTİ?

Arınç, 26 Şubat'ta katıldığı programda şunları söylemişti:

ÇÖZÜM SÜRECİ
HDP sorumlu hareket etmiyor. Eş genel başkanı da her gün kendisini gündemde tutmak için, belki olası seçimi de düşünerek belli bir siyaset yapıyor. Top HDP’nin ayağındadır. Dün rahat bir biçimde 10 maddeyi açıkladı. Şimdi şuna cevap versinler. Niçin HDP’nin heyetlerinden bazıları sık sık Kandil’e gidip geliyor. Neden buna ihtiyaç duyuluyor. Öcalan’ın itibarının meraklısı insan değilim. Bir kavga yaşanıyor. Öcalan’ın isteklerine karşı Kandil sürekli veto hakkını kullanıyor. Öcalan’ın belli taleplerine Kandil niçin veto hakkını kullanıyor. Cizre’de, Silopi’de olan nedir? Kandil’le hareket eden gruplar. Kandil, Öcalan’ı itibarsız kılmak suretiyle gücün kendilerinde olduğunu söylüyor. Biz buna gelemeyiz. İmralı ile Kandil arasında bir danışıklı dövüş mü vardır. Bu çelişkileri gidermek HDP’nin işidir.

Haberin Devamı

AKŞAM BEYEFENDİ '10 TANE İŞ VARDI' DİYOR...
Akşam beyefendi çok rahat bir biçimde ’10 tane iş vardı’ diyor. Hükümetin öncelikleri vardır. Kamu düzeni esastır. Sizin elinizdeki güçler eylem yapmayacak. Yollarda devriye gezmeyecekler, TOMA’ların içine patlayıcı atmayacaklar, yolları kazmayacaklar. Siz bundan vazgeçiyor musunuz? Vazgeçmiyorlar. 50-60 adam sokağa giriyor, Mobese’ler parçalanıyor, belli evlere gidiyorlar. Yanyana gelerek bir açıklamadan kimse bahsetmesin. Bu yazılar bize gelmiştir. Hükümetin hemen ah ne kadar güzel diye üzerine atlaması düşünülemez. Şu anda bir diyalog süreci var. Adam ‘ben silahı elimden bırakmam’ diyecek. Biz ondan sonra diyeceğiz ki ‘kaçtan aşağı olmaz, müzakere edelim’. Biz deli miyiz, böyle bir şey olabilir mi?

Pervin Buldandan Bülent Arınça Twitterdan gönderme
'Yanyana gelerek bir açıklamadan kimse bahsetmesin'

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!