Periyodik tablonun en başında yer alan 1 atom numaralı element hangisi?

Güncelleme Tarihi:

Periyodik tablonun en başında yer alan 1 atom numaralı element hangisi
Oluşturulma Tarihi: Eylül 19, 2018 15:38

1930 yılından bu yana doğada olmayan elementler keşfediliyor ve periyodik tablo oluşmaya başlıyor. Periyodik tabloda yer alan elementler atom numaralarına göre dizilmiştir. Periyodik tablonun en başında yer alan 1 atom numaralı element hangisi?

Haberin Devamı

Periyodik tablo, kimyasal elementlerin sınıflandırılması için geliştirilmiş tablodur. Dilimizde periyodik tablo, periyodik cetvel, periyodik çizelge, elementler tablosu gibi birçok şekilde isimlendirilmiştir. Periyodik cetvelden önce de bu yönde çalışmalar yapılmış olmakla birlikte, icadı genellikle Rus kimyager Dimitri Mendeleyev'e mal edilir. 1869'da Mendeleyev, tabloyu, atomların artan atom ağırlıklarına göre sıralandıklarında belli özelliklerin tekrarlanıyor olmasından oluşturmuştur. 117. Elementin güncellenmiş adı "Tennessine"dir. Peki, periyodik tablonun en başında yer alan 1 atom numaralı element hangisi?

Periyodik tablonun en başında yer alan 1 atom numaralı element hidrojendir. Hidrojen, element sembolü H olan, 1 atom sayılı ametaldir. Standart sıcaklık ve basınç altında renksiz, kokusuz, metalik olmayan, tatsız, oldukça yanıcı ve H₂ olarak bulunan bir diatomik gazdır. 1.00794 g/mol'lük atomik kütlesi ile tüm elementler arasında en hafif elementtir.

BAKMADAN GEÇME!