Pentagon bilgi savaşında El Kaide karşısında zorlandı

Güncelleme Tarihi:

Pentagon bilgi savaşında El Kaide karşısında zorlandı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 02, 2006 07:19

ABD Savunma Bakanı Donald Rumsfeld, Pentagon'un bilgi savaşında El Kaide gibi düşmanları karşısında yeterince iyi iş çıkarmadığını söyledi.

Haberin Devamı

Rumsfeld, Pentagon'da yaptığı açıklamada, yabancı kişi ve düşmanları hedefleyen psikolojik savaş ve bilgi operasyonlarının, yeterince iyi olmadıkları bir alan olduğunu belirtti ve teröristlerin medya komiteleri olduğunu kaydetti. Teröristlerin, medyanın dünyaya taşıdığını kendi amacı doğrultusunda yönlendirmeyi ve etkilemeyi başardığını, bunda çok başarılı olduğunu belirten Rumsfeld, Amerikalı personelin kısmen medyadaki eleştiri korkusundan bilgi savaşında zorlanmış hissettiğini ifade etti.

Donald Rumsfeld, teröristleri eleştiren bir özgür basın olmadığını savunarak, Amerikan haber basını tarafından eleştirilme riskinin, ABD ordusu üzerinde ürpertici bir etkisi olduğunu söyledi.

ABD'de son günlerde hükümetin, Irak ve Afganistan'daki operasyonlar ve terörizmle küresel mücadele sürerken yabancılara mesajını yayması için neye izin verilebileceği tartışılıyor.

Haberin Devamı

Irak'taki ABD komutası, bazı Irak gazetelerine Amerikan yanlısı makaleler yayımlamaları için para aktaran askeri bir programı soruşturuyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!