Pensilvanya’dan talimat aldılar

Güncelleme Tarihi:

Pensilvanya’dan talimat aldılar
Oluşturulma Tarihi: Nisan 27, 2015 01:23

Başbakan Ahmet Davutoğlu, ‘paralel yapı’ iddiasıyla başlatılan soruşturması kapsamında tutuklu bulunan Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca ve 75 kişinin serbest bırakılma kararına sert tepki göstererek, “Yetkili olmayan bir mahkeme tahliye kararı aldı. Bir hafta önce Pensilvanya’dan bir talimat aldılar. Kayıtları var bizde. Hapisten çıkartılsın gibi bir talimat” dedi. Dün Gümüşhane, Bayburt ve Erzincan’da miting düzenleyen Davutoğlu şunları söyledi:

Haberin Devamı

MİLLETİN RUHUNU BİLMEZLER

“Din derslerini, diyaneti kaldıracağız, diyenler sandığa gömülür. CHP de HDP de bunu söylüyor. Buna göz yumar mısınız? Diyaneti kaldıracağım diyen HDP, bir ilde eski bir müftüyü aday gösteriyor. Bunların iki yüzlülüğü bu işte. Milletin ruhunu bilmez bunlar. Bunlar akılları başka yerlerden alırlar. Üst akıldan alırlar. Bu paralel yapı yine harekete geçtiler. Kalkınma hamlemiz vardı, gezi provokasyonunu başlattılar. Vandallar Ankara, İstanbul sokaklarını doldurmaya kalktılar. Siz vandallara, palavracılara meydanı bırakmadınız.

ÇATI OLDU ÇATI MASKOTU

17-25 Aralık’ta paralel çeteyi harekete geçirdiler. Kumpaslarla bizi durdurmaya kalktılar. Hoca adı altında yurt dışından bu kumpasları yönetenler, hoca lakabını da hak etmezler bu halkı da. Bu topraklarda paralelcilere, vesayetçilere meydanı bırakmayacağız. Kumpascılara seçimlerde cevaplarını verdiniz. Şimdi yine cevabını vereceksiniz. Şimdi de temas halindeler. Kiminle ittifak ederseniz edin, önümüzü kesemezsiniz. Üç değil, 12 tanesi bir araya geldiler de ne oldu? Milletle bir araya gelmeyen başarılı olamaz. Çatı oldu çatı maskotu. Bir hareket yapacak onu bile yapamıyor, yanlış yapıyor.

Haberin Devamı

YİNE DARBE PEŞİNDELER

Dün (önceki gün) yargıda bir darbe yapmaya çalıştılar. Yetkili olmayan bir mahkeme tahliye kararı aldı. Yasal bir zemini yok. ‘Biz paraleliz, hâlâ güçlüyüz’ demeye çalışıyorlar. Buradan sesleniyorum. Devlet olarak, hükümet olarak biz de buradayız. Bir hafta önce Pensilvanya’dan bir talimat aldılar. Kayıtları var bizde. ‘Hapisten çıkartılsın’ gibi bir talimat. Meydanı Pensilvanya’dan talimat alan savcılara bırakmayız. Bu kumpaslara izin vermeyiz. Yargıda şu ya da bu örgütlenmenin Türk yargısını esir almasına, yargıyı ele geçirmesine izin vermeyeceğiz. Biz hiç bir zaman yargıya müdahale etmedik. Adaleti tam tesis etmek için milli irade seferberliği ilan ediyoruz. Milli iradeyi paralelcilere karşı koruyacağız.

KILIÇDAROĞLU UNUTUR

Bizim işimiz çok, biz onlar gibi palavra üretmeyiz. Kılıçdaroğlu’nun sorunu unutmak. 1990’larda kalmış. Almanya’da diyor ki, kimseyi hastane kapılarında bekletmeyeceğiz. Biz 12 yıldır kimseyi hastane kapılarında bekletmiyoruz. Hesap uzmanıyım diyor hesabı bilmiyor. Kılıçdaroğlu buralara gelirse ki geleceğini sanmıyorum, o kumsallarda biraz oynar o kadar, sağlık merkezlerini hastaneleri gösterin ona.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!