Penguen'de yine ErdoÄŸan

Güncelleme Tarihi:

Penguende yine ErdoÄŸan
OluÅŸturulma Tarihi: Åžubat 15, 2006 15:58

'Tayyipler Alemi' karikatüründen aklanan Penguen dergisi son sayısında yine Erdoğan'ı kapak yaptı.

Haberin Devamı

Mahkemenin 'Tayyipler Alemi' karikatürü nedeniyle Başbakan Erdoğan'ın açtığı tazminat davasını reddetmesinin ardından Penguen dergisi son sayısında yine Başbakan Erdoğan’ı kapak yaptı.

Karikatürde, derginin simgesi olan Penguen Başbakan Erdoğan''a ‘lütfen validenizi de alıp gidir misiniz beyefendi’ diye hitap ediyor.
 
Penguen çalışanları ‘Tayyipler Alemi’ davasının reddedilmesini yeni bir karikatürle kutladı. Kapakta mahkemenin ErdoÄŸan'ın açtığı davayı reddetiÄŸi duyuruluyor.Â

/images/100/0x0/55ea1a63f018fbb8f86b6c5a

 
Karikatürde Penguen, Başbakan'a  ‘Erdoğan'ın Mersin'deki çiftçiye hitap ettiği sözlerle’ de sesleniyor.
 
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan 25 şubatta yayımlanan ‘Tayyipler Alemi’ kapağının kişilik haklarına saldırı teşkil ettiğini savunarak dergiden 40 bin YTL manevi tazminat talep etmiş ve dava Ankara Birinci Asliye Hukuk Mahkemesi tarafından dün reddedilmişti.
 
Başbakan'ın basın davaları
 
Başbakan Erdoğan, daha önce de kendisini kedi olarak betimleyen Cumhuriyet gazetesi çizeri Musa Kart'tan 5 bin YTL manevi tazminat kazanmıştı.
 
Başbakan ayrıca, kendisini, fil, zürafa, maymun, deve, kurbağa, yılan, inek ve ördek şeklinde betimleyen karikatürleri 'Tayyipler Alemi' başlığıyla kapak yapan mizah dergisi Penguen'e 40 bin YTL'lik manevi tazminat davası açmıştı.
 
Karikatürlerden sonra sloganlara da dava açan Erdoğan, SEKA fabrikasında eylem yapan işçilerin sloganlarını yazan Evrensel gazetesinden 15 bin YTL tazminat istemişti.
 
Erdoğan son olarak gazeteci-yazar Fikret Otyam'dan, kişilik haklarını ihlal ettiği gerekçesiyle 5 milyar lira manevi tazminat kazanmıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!