Pen Yazarlar Derneği'nden yarışma

Güncelleme Tarihi:

Pen Yazarlar Derneğinden yarışma
Oluşturulma Tarihi: Mart 24, 1998 00:00

Haberin Devamı

Pen Yazarlar Derneği, edebiyat- resim ve edebiyat- sinema ilişkilerini gündeme getirmek ve bazı yazarları anmak amacıyla Resimleme ve Film yarışmaları düzenliyor.

Belirli bir edebiyat yapıtının resimlenmesini öngören Resimleme yarışması, Abidin Dino'nun 5'inci, Oktay Rıfat'ın 10'uncu, Bedrettin Cömert'in 20'nci Halikarnas Balıkçısı'nın 25'nci ölüm yıldönümü dolayısıyla, resimle içiçe olmuş bu yazarlar anısına açıldı.

Seçici kurulu, Semih Balcıoğlu, Ferit Edgü, Bülent Erkmen, Alpay Kabacalı ve Gürol Sözen'den oluşan bu yarışmaya katılacaklardan, tanınmış yazarların bilinen yapıtlarından birini konu alan yayımlanmamış en az üç resimleme (illüstrasyon) isteniyor.

Onat Kutlar anısına düzenlenen Film yarışmasına da Türk Edebiyatı'ndan uyarlanmış sinema ya da televizyon filmleriyle katılınabiliyor. Yarışmanın seçici kurulu, Füruzan, Seher Karabol, Zülfü Livaneli, Tekin Özertem, Ülkü Tamer, Rekin Teksoy ve Turgay Fişekçi'den oluşuyor. Yarışmaya, Onat Kutlar'ın ölümünden bu yana yapılmış edebiyat uyarlamalarının yönetmen ve yapımcıları katılabilecek. Her iki yarışmaya da son katılma tarihi 1 Aralık 1998 olarak belirlendi.

Yarışmalarla ilgili geniş bilginin Pen Yazarlar Derneği'nin General Yazgan Sokak. 10/10 Tünel Beyoğlu-İstanbul adresinden ve (0 2112 292 00 26) numaralı telefonundan sağlanılabilecek.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!