Hava durumu şaşırttı - Bu hafta İstanbul'da kar yağacak mı?

Güncelleme Tarihi:

Hava durumu şaşırttı - Bu hafta İstanbulda kar yağacak mı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 28, 2018 12:53

Geçtiğimiz hafta düşen hava sıcaklıkları ardından 'bugün hava nasıl olacak?' sorusuna yanıt arayan izleyiciler, meteorolojiden gelen yeni açıklamalarla şaşırttı. Beş günlük sıcaklık değerlerinde en yüksek sıcaklık 14 dereceye kadar çıkarken, en düşük sıcaklık 2 dereceye kadar düşüyor. Peki bu hafta kar yağacak mı, kar uyarısı var mı?

Haberin Devamı

Meteoroloji 29 Ocak hava durumu raporuyla şaşırttı. Yurdun büyük kesiminde sıcaklık değerlerinde hafif düşüş gözlemlendi. Kar yağışı veya yağmur beklenmiyor (Doğu Karadeniz haricinde). Rüzgar ülkenin güney kesimlerinde etkisini göstermesi beklenirken, şiddetli rüzgar bugün gözükmüyor.

Vatandaşlar, ‘kar ne zaman yağacak?’ sorularına yanıt aramaya devam ederken; önümüzdeki haftanın hava durumu raporu şaşırttı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan tahminlere göre, hava sıcaklığıiç ve batı kesimlerde 1 ila 3 derece artacak, diğer yerlerde 1 ila 3 derece azalacak, ülke genelinde mevsim normallerinin altında seyredecek. Ülkemizin kuzey, iç ve doğu kesimlerinin parçalı ve çok bulutlu, Doğu Karadeniz kıyı kesimleri ile Ordu çevrelerinin yağmur ve sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.

Ege kıyılarında 16 derecenin üzerine çıkacak sıcaklıklar Akdeniz kıyılarında 20 dereceye kadar ulaşacak. Kar haberleri bekleyen vatandaşlar için ise gelişmeler üzücü gelecek hafta yurtta kar beklenmiyor. İstanbul'da 4 derece civarında hissedilen sıcaklıklar önümüzdeki hafta 14 derece civarında olacak.

Haberin Devamı

Meteoroloji'nin haftalık hava durumu tahminlerine bakılırsa bu hafta için kar yağışı beklenmiyor.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!