Paulo Coelho İran’da yasaklanıyor

Güncelleme Tarihi:

Paulo Coelho İran’da yasaklanıyor
Oluşturulma Tarihi: Ocak 12, 2011 11:13

Brida, Simyacı ve Zahir gibi dünya çapında çok satan kitapların Brezilyalı yazarı Paulo Coelho, blogunda önceki gün yayınladığı mesajla, kitaplarının İran’da yasaklanacağını duyurdu.

Haberin Devamı

Dün bir açıklama yapan Brezilya Kültür Bakanı Ana de Hollanda da her türlü sansüre karşı olduklarını belirterek, Dışişleri Bakanı Antonio Patriota’dan konuyu araştırmasını istedi.

Durumu İran’daki yayıncısı Caravan Books’tan öğrenen Coelho, “Kitaplarım İran’da 1998’den beri yayınlanıyor ve bugüne dek 6 milyondan fazla satıldı. Kitaplarımın basılmasında daha evvel sakınca görmeyen İran İslam Cumhuriyeti Kültür ve İslami İrşad Bakanlığı’nın 12 yıl sonra kararını niçin değiştirdiğini bilmiyor, bunun bir yanlış anlamadan kaynaklandığını umuyorum. Sorunun bu hafta çözülmesi hususunda Brezilya hükümetinin bana ve kitaplarıma destek vereceğini, savunduğumuz değerleri göz önünde bulundurarak, ümit ediyorum” ifadelerini kullandı.

NİDA'YA DESTEĞİN BEDELİ

Haberin Devamı

Caravan Books’un editörlerinden Arash Hejazi’nin konuya ilişkin sözleri ise şöyle: “Birkaç gün evvel İran İslam Cumhuriyeti Kültür ve İslami İrşad Bakanlığı’ndan bir yetkili bana Coelho’nun kitaplarını yasaklama emri aldıklarını söyledi. Geçen yılki protesto gösterilerinde öldürülen Nida Ağa Sultan’ı destekleyen demeçlerim nedeniyle, İran’ı bir süre terk etmek zorunda kalmıştım. Caravan Books da kapatıldı. Görünen o ki Nida’ya verdiğim desteğin bedelini Paulo Coelho’ya ödetmek istiyorlar.”

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!