“Patrikhane Yunanistan'a” imza kampanyası

Güncelleme Tarihi:

“Patrikhane Yunanistana” imza kampanyası
Oluşturulma Tarihi: Ocak 29, 2006 16:50

Milli Güç Platformu tarafından, ”Patrikhane Yunanistan'a” adı altında 28 Ekim 2005 tarihinde başlatılan imza kampanyası, İzmir'de düzenlenen mitingle sona erdi.

Gündoğdu Meydanı'nda düzenlenen mitingde konuşan Milli Güç Platformu Başkanı Kemal Kerinçsiz, 81 ilde düzenlenen kampanyada 2 milyon imza toplandığını söyledi.
Kerinçsiz, imzaların Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'e sunulacağını belirtti.
Türkiye Kamu-Sen Genel Sekreteri Fahrettin Yokuş da İstanbul'da Patrikhane'nin Vatikanlaştırılmak istendiğini, buna izin vermeyeceklerini kaydetti.
İzmir Barosu Başkanı Nevzat Erdemir de mitingde yaptığı konuşmada, Türkiye'nin adı konulmamış bir savaşın içerisinde bulunduğunu, emperyalistlerin kılık değiştirerek yeni bir savaş başlattığını savundu.
Erdemir, “İstanbul'da bağımsız bir din devleti kurulmak istenmektedir. Bir devlet, varlığını sonsuza kadar sürdürmek istiyorsa yeni ulusal program oluşturmak zorundadır. Başta Kıbrıs olmak üzere toprak kaybetmek üzereyiz. Tankları, topları nasıl defettiysek bu millet bunu yine yapacaktır. Tek vücut olmanın zamanıdır. Geldikleri gibi gideceklerdir” dedi.
Mitingde daha sonra, temsili olarak Fener Rum Patriği ile papazlar, Kuvayı Milliye askerleri tarafından kayığa bindirilerek Yunanistan'a gönderildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!