Patrik’e zorla getirme kararı

Güncelleme Tarihi:

Patrik’e zorla getirme kararı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 03, 2007 01:03

Gazeteci Hrant Dink’in 40. gün anmasında Kumkapı’daki Meryem Ana Kilisesi’nin bahçesinde havaya ateş açan iki gencin yargılandığı mahkeme, şikayetçi Ermeni Patriği Mesrob Mutafyan hakkında duruşmaya gelmediği için zorla getirilme kararı çıkarıldı.

8. Asliye Ceza Mahkemesi’ndeki davaya, tutuklu sanıklar Volkan Karaova ve Yılmaz Can Özalp getirildiler. Olay günü Yenikapı’da Rus kadınların pazarlandığını gördüklerini anlatan Volkan Karaova, "Biz de pazarlık yapmak istedik. Fiyatta anlaşamamıştık. 4 kişi bize bıçak çektiler. Ben de onları korkutmak için çingenelerden aldığım ruhsatsız tabancamı kalabalığa doğrulttum ve kaçtık. Kilise bahçesine bilmeden girdik. Peşimizde birini görünce onlardan sanıp havaya ateş ettim" diye konuştu. Mahkeme, sanıkların tutukluluk hallerinin devamına ve şikayetçi Ermeni Patriği Mutafyan hakkında duruşmaya gelmediği için zorla getirilmesine karar vererek duruşmayı erteledi.

İddianamede Volkan Karaova’nın halk arasında endişe korku ve panik yaratmak amacıyla silahlı tehdit ve ruhsatsız silah taşımak suçlarından 9 yıla kadar, Yılmaz Can Özalp’in ise gözcülük yaparak yardım etmekten 3 yıla kadar hapsi talep edilmişti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!