Patlayamadılar 2 canlı bomba ele geçti

Güncelleme Tarihi:

Patlayamadılar 2 canlı bomba ele geçti
Oluşturulma Tarihi: Nisan 13, 1999 00:00

Haberin Devamı

PKK'nın valilere yönelik intihar saldırısının bir yenisi, polisin çalışmasıyla son anda önlendi. Gaziantep Valisi Muammer Güler'e intihar saldırısında bulunmayı planlayan, bunun için Ceyhan Cezaevi'ndeki A. adlı PKK'lının son talimatını bekleyen canlı bombalar 18 yaşındaki N.K Gaziantep'te, 20 yaşındaki Mesut K. Adana'da, teröristlere yardım eden O.S. ise Gaziantep'te yakalandı. Gaziantep Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin istihbarat çalışması sonucu 'Aziz' ve 'Metin' kod adlarını kullanan N.K, geçen cuma günü O.S. adına düzenlenmiş sahte kimlikle yakalandı. N.K'nın barındığı ve önceden satın aldığı Gaziantep kent merkezinin Şirinevler Mahallesi'ndeki örgüt evinde, Rus yapımı savunma tipi 2 el bombası, 1 TNT kalıbı, 70 Kalaşnikof mermisi ele geçirildi. Cezaevinden aldıkları talimat doğrultusunda PKK'ya geçen yıl Nisan ayında Mesut K. ile birlikte katılarak Mardin kırsalında silahlı eylemler yapan N.K'nın, hastalanması üzerine 3-4 ay önce Adana'ya geldiği ve ailesinin yanında kalarak tedavi gördüğü bildirildi.

TALİMAT CEZAEVİNDEN

Tedavisini tamamladıktan sonra N.K., bağlantı kurduğu Ceyhan Cezaevi'nde yatan A. adlı PKK'lı tarafından eylem yapmak üzere Gaziantep'e gönderildi, N.K. sorgusunda, Ceyhan Cezaevi'nden gelen talimat doğrultusunda öncelikle Valilik binasını bombalamak istediklerini, bunu gerçekleştiremedikleri takdirde ise Vali Muammer Güler'e intihar saldırısı düzenleyeceklerini söyledi. N.K'nın ifadeleri doğrultusunda, kendisi gibi Gaziantep'te ihtihar saldırılarında bulunmaya hazırlanan 'Berhudan' kod adlı canlı bomba Mesut K. aynı gece Adana kent merkezinde saklandığı evde, Gaziantep'ten giden polis ekibi tarafından yakalandı. Teröristlere yardım ve yataklık yapan O.S. de Gaziantep'te geçen cumartesi günü yakalanarak gözaltına alındı. Polis ayrıca, H.Ş isimli terörist ile adı açıklanmayan bir canlı bombayı da arıyor.

Öte yandan teröristlerin Gaziantep'te seçim çalışmalarını sürdüren Devlet Bakanı Mustafa Yılmaz ile Bayındırlık ve İskán Bakanı Ali Ilıksoy'a da saldırı düzenleneceği söylentileri yayıldı. Vali Muammer Güler bu konudaki soruyu, ‘‘PKK'nın hedefleri arasında, herkes var’’ diye yanıtladı.

Canlı bomba takibi

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın önceki gün Erzurum'un İstasyon Meydanı'nda düzenlediği mitingde polis, PKK'nın ‘canlı bomba’ eylemine karşı çok sıkı güvenlik önlemi aldı. Gar binası önündeki miting alanında Özel Harekát Timleri, nokta atış yapma özelliği bulunan, ‘Kanas’ silahları ile dikkat çekerken, Terörle Mücadele ile İstihbarat Şube Müdürlüğü'ne bağlı sivil polisler kuş uçurtmadı. TCDD Garı önündeki müze haline getirilen ‘Buharlı lokomotif’ üzerinde yer bulan polisin kamerası da çevreyi tek tek tespit etti.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!