Patlama haberlerini şarap içerek izlemişler

Güncelleme Tarihi:

Patlama haberlerini şarap içerek izlemişler
Oluşturulma Tarihi: Ocak 02, 2006 13:58

Maslak'taki Opet akaryakıt istasyonuna 15 Ekim 2005’te yapılan bombalı saldırıyı düzenleyen Kenan Avcı ile kendisine yardım eden Nusret İzci'nin eylemden sonra şarap içerek haberleri izlediği ortaya çıktı. Savcılık ikili için ömürboyu hapis istedi.

Maslak'taki Opet akaryakıt istasyonuna 15 Ekim 2005’te yapılan bombalı saldırıyla ilgili İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından iddianame hazırlandı. İddianamede haklarında ömür boyu hapis cezası istenen Kenan Avcı ile kendisine yardım eden Nusret İzci'nin eylemden sonra şarap içerek bu konuda yayınlanan haberleri izlediği belirtildi.
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın hazırladığı 20 sayfalık iddianemede 11 kişinin yaralandığı patlama ayrıntılı olarak anlatıldı. İddianamede Kenan Avcı ile Nusret İzci hakkında ömür boyu, 5 sanık hakkında ise Örgüt üyesi olmak, terör örgütü adına patlayıcı madde atmak, silah ile kasten yaralamak suçundan 1- 22 yıl hapis cezası istendi.

Patlamada kullanılan aracın Nusret İzci tarafından gazete ilanlarından satın alındığı ve bombanın bilgisayar kasasına saklanarak istasyona sokulduğu belirtildi. İddianamede, saldırı eyleminin 1 gün sonra terör örgütünün internet sitesinde üstlenildiği yer aldı.

İddianamedeki bilgilere göre, Sanıklardan Kenan Avcı ile Nusret İzci'nin patlamadan 2 ay önce Maslak’a giderek keşif yaptıkları, daha sonra Kenan Avcı, Nusret İzci’nin de yardımıyla patlamayla ilgili planları hazırladığı belirtildi. İzci, gazete ilanlarından sahte kimlik kullanarak satın aldığı araca diğer sanıklardan temin ettiği bombayı yerleştirdi. Avcı, şüphe çekmemesi için bombayı bir bilgisayar kasasına yerleştirilmesini sağladı. Patlamada kullanılacak araç hazırlandıktan sonra Nusret İzci’nin takım elbiselerini giyen Kenan Avcı, akaryakıt istasyonuna hareket etti. Aracı parkettikten sonra istasyondaki tuvalete giren Avcı, ardından istasyondaki marketten bir şişe şarap alarak ayrıldı. Yaklaşık 15 dakika sonra patlama oldu. Avcı. eylemden sonra Nusret İzci’nin evine döndü. İki arkadaş marketten alına şarabı içerek patlamaya ilişkin haberleri izledi. Sanıkların yargılanmasına önümüzdeki günlerde Beşiktaş’taki İstanbul Adliyesi’nde başlanacak.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!