Patlak lastikle indi

Güncelleme Tarihi:

Patlak lastikle indi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 23, 2009 00:00

Atatürk Havalimanı’nda üç uçakta yaşanan sorunlar heyecan yarattı.

İlk olay önceki gece yaşandı. 122 yolcu ve 7 mürettebatla Londra-İstanbul seferini yapan İngiliz Havayolları’nın Airbus A-320 tipi uçağının havalanırken sol arka lastiği patladı. Geri dönmeyen pilot, Türk hava sahasına girince kontrol kulesine durumu haber verdi. Atatürk Havalimanı’nda güvenlik önlemleri alındı. uçak, saat 23.35’te patlak lastiğiyle sorunsuz indi. Kaptan pilot,"Uçaktaki yakıt ve ağırlıkla zorunlu iniş riskliydi. Bu nedenle İstanbul’a kadar yakıtı tüketip daha hafif bir yükle inmenin doğru olacağını düşündüm" dedi.

Ankara Esenboğa Havalimanı’ndan havalanan THY’nin Boeing 737-800 tipi uçağına ise dün saat 17.50’de Atatürk Havalimanı’na inerken yıldırım çırptı. Devlet Bakanı Mehmet Aydın ve milletvekili Mehmet Sevigen’in de aaralarında bulunduğu yolcular panik yaşarken, kaptan pilot saat 18.05’te Atatürk Havalimanı’na sorunsuz indi.

Kuyruğunu sürttü

THY’nin İstanbul-Dublin seferini yapan TK 1977 sefer sayılı uçağı da havalanırken kuyruğunu piste sürttü. 100 yolcu 6 mürettebatı bulunan uçak, kuyruk sürtme sinyali verince, 45 dakika havada kaldıktan sonra tekrar Atatürk Havalimanı’na indi. Kuyruk bölümünde küçük çapta hasar tespit edilen uçak onarımdan sonra üç saat gecikmeyle saat 14.00’de tekrar Dublin’e hareket etti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!