Partimi frenlemek kolay değil

Güncelleme Tarihi:

Partimi frenlemek kolay değil
Oluşturulma Tarihi: Aralık 03, 2001 01:50

Hakkında Meclis Soruşturma Komisyonu kurulması kararlaştırılan Bayındırlık eski Bakanı, MHP Grup Başkanvekili Koray Aydın, bu kararla iktidar partilerinin ve dolayısıyla Koalisyon'un ‘yara aldığını’ savundu.

Hürriyet'e konuşan Aydın, iktidar gruplarının, muhalefetin ve özellikle de AKP'nin oyununa geldiklerini öne sürerek, ‘‘Muhalefet bu gizli oylama ile sağladığı avantajı sürdürmek isteyecek. Ancak, biz iktidar partileri olarak onların oyunlarına gelmemeliyiz. Çünkü Türkiye'nin, geçmişte örnekleri çok yaşanan ‘siyasi oyunlarla' kaybedecek vakti yok’’ dedi. Yakın geçmişte yaşanan olumsuz örnekleri anımsatan Aydın, Meclis’in denetim yetkileri siyasi amaçlarla kullanılmaya başlayınca, her partinin rakip partinin önde gelenleri aleyhine dosyalar tutup, Soruşturma Komisyonları kurduğu örneklerini sıraladı. Bu yozlaşmanın, Meclis'in, siyasetçinin ve partilerin itibarını düşürdüğü gibi, hiçbir sonuç da getirmediğini anlatan Aydın, 20. dönemde görülen kötü örnekleri tekrarlamamak gerektiğini kaydetti.

500 İFADE ALINDI

Aydın, ‘Vurgun Operasyonu’nun yargıda olduğunu anımsatarak, ‘‘500'ün üzerinde kişinin ifadesi alındı. Belki de Cumhuriyet tarihinin en kapsamlı soruşturması. Yargı aşamasındaki böyle bir konunun Meclis'e getirilip, ‘siyasi silah' olarak kullanılması kimseye bir yarar sağlamaz’’ dedi. ‘‘Böylesi belki de daha hayırlı’’ diyen Aydın, ‘‘Haklılığımı bir kez daha ortaya çıkacak. Benim bir korkum yok’’ yorumu yaptı.

ZOR TESKİN EDİYORUM

‘‘Yargı'ya intikal etmiş bir olayın, Meclis neyini soruşturacak’’ diyen Aydın, ‘‘Meclis'teki milletvekilleri, bu işin uzmanı olan savcılardan ve hakimlerden daha mı uzman’’ dedi. MHP Grubu’nda, Koalisyon ortağı partilere misilleme eğilimine dikkat çeken Aydın, ‘‘Verilecek bir önergenin kabulü yönünde oy vermek isteyen MHP Grubu'nu frenlemek kolay olmaz. Bu konuda bana çok sayıda arkadaşımdan talep geldi, ben teskin ettim’’ dedi.

ÇETİN'LE SORUNUM YOK

Aydın, MHP Genel Başkan Yardımcıları Şefkat Çetin, Esat Öz, Adnan Uçaş gibi arkadaşlarının kendi aleyhine tavır almaları konusunda ise, ‘‘Benim o arkadaşlar da dahil kimseyle bir sorunum yok. Böyle bir görüntünün oluşmasında da benim hiçbir payım yok’’ değerlendirmesi yaptı.

Danışman kadar başına taş düşsün...

KORAY Aydın hakkındaki soruşturma önergesinin TBMM Genel Kurulu'nda görüşülmesi sırasında ilginç diyaloglar yaşandı. MHP'li Orhan Bıçakçıoğlu, kendisini Bayındırlık Bakanı'nın danışmanı Saadettin Dinçer'e takım elbise almakla itham eden AKP'li Bülent Arınç'a, ‘‘Başına danışman kadar taş düşsün’’ dedi. Arınç ve Bıçakçıoğlu arasındaki diyalog, tutanaklara şöyle yansıdı:

Orhan Bıçakçıoğlu (Trabzon MHP) Demagojiden başka bir şey yapmıyorsun.

Bülent Arınç (Manisa AKP) Demagoji yok. Sen, özel görevli olarak oraya oturdun, biliyorum. Saadettin Dinçer'le olan yakınlığını da biliyorum. (MHP sıralarından gürültüler)

Başkan Sayın milletvekilleri, lütfen...

Orhan Bıçakçıoğlu Ne demek?..

Bülent Arınç Bir saniye... Bir saniye...

Başkan Sayın Arınç, lütfen, sataşmaya sebebiyet vermeyin.

Bülent Arınç Değerli arkadaşlarım...

Orhan Bıçakçıoğlu Her davanın altında onu diyorsun, onun kadar başına taş düşsün senin.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!