Partiler Yargıtay’ın Ağca kararını olumlu buldu

Güncelleme Tarihi:

Partiler Yargıtay’ın Ağca kararını olumlu buldu
Oluşturulma Tarihi: Ocak 21, 2006 01:25

YARGITAY’ın Ağca hakkındaki tahliye kararını bozması, parti yöneticileri tarafından olumlu karşılandı. Parti yetkililerinin görüşleri şöyle:

MUMCU: KARANLIKLAR AYDINLANSIN

Anavatan Genel Başkanı Erkan Mumcu: "Demek ki yargı bir hata yapıyorsa diğer yargı kadroları bu hatayı düzeltebiliyor. Hesap hataları üzerine değil karanlık hesapların üzerine yoğunlaşmamız gerekiyor. Abdi İpekçi cinayeti gibi karanlık olaylar hala aydınlatılmış değil. Önemli olan ne kadar hesap hatası yapıldığı değil karanlıkların aydınlığa kavuşturummasıdır."

KAPUSUZ: BEKLENTİ BUYDU

AKP Grup Başkanvekili Salih Kapusuz: "Kamuoyunun beklentisi bu yöndeydi. Dolayısıyla yargı da kararını vermiştir. Herkesin bu yargı kararına saygı duyması gerekir. Bu, Türk yargısı açısından birçok münakaşayı da ortadan kaldırmaya vesile olmuştur. Türk yargısı için de iyi bir sonuç olmuştur."

ANADOL: HUKUK YIPRANDI

CHP Grup Başkanvekili Kemal Anadol: "Eğer Adalet Bakanı, karar ilk verildiğinde bu yolu işletseydi çok iyi olacaktı ve böyle bir kargaşayı yaşamayacaktık. Bundan siyaset ve hukuk darbe aldı. Yıpranan hukuk oldu. Bu hesabı yanlış yapanların olayda sorumluluğu var. Bu hesap hatalarının rastlantı olması mümkün değildir."

RAHŞAN ECEVİT: YORUMSUZ

DSP
eski Genel Başkan Yardımcısı Rahşan Ecevit: , Yargıtay’ın Ağca için verilen tahliye kararını bozmasını, "Halen sıcaklığını koruyor" şeklinde değerlendirerek yorum yapmadı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!