Parlamenter sistemin son MGK’sı

Güncelleme Tarihi:

Parlamenter sistemin son MGK’sı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 29, 2018 00:30

MİLLİ Güvenlik Kurulu (MGK) 24 Haziran’daki çifte seçimlerden önce Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın başkanlığında yarın Beştepe’de toplanacak.

Haberin Devamı

Seçim beyannamesinin açıklanmasının ardından sahaya inen Erdoğan, kampanya mitinglerine MGK arası verecek. Erdoğan, yarın parlamenter sistemin son MGK’sına başkanlık edecek. MGK toplantısına, Binali Yıldırım “Başbakan” sıfatıyla son kez katılacak. Beştepe’de yapılacak toplantının en önemli gündem maddesi ise seçim güvenliği olacak. Çifte seçimlerde alınması planan güvenlik önlemleri son kez gözden geçirilecek. Bu kapsamda İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun MGK’ya bir sunum yapması bekleniyor. Toplantıda, ayrıca iç ve dış tehditler, FETÖ, PKK, PYD-YPG’ye karşı yürütülen mücadele ile sınır bölgesindeki gelişmeler de değerlendirilecek.

KABİNENİN “VEDA” TOPLANTISI
Cumhurbaşkanı Erdoğan, 4 Haziran Pazartesi günü de 65. Hükümetin Bakanlar Kurulu’nu son kez Beştepe’de toplayacak. Toplantıda hükümetin 2 yıllık dönemdeki icraatlarının yanısıra seçim güvenliği en önemli başlıklardan biri olacak. Toplantıda Erdoğan, başta Başbakan Yıldırım olmak üzere kabineye hizmetleri nedeniyle teşekkür edecek. Erdoğan, toplantının ardından Beştepe’de Bakanlar Kurulu üyelerine iftar yemeği verecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!