Park yasağı 2 Mayıs'ta

Güncelleme Tarihi:

Park yasağı 2 Mayısta
Oluşturulma Tarihi: Nisan 28, 2000 00:00

Haberin Devamı

‘‘Deprem Acil Eylem Planı’’ kapsamındaki caddelerde park yasağı Beyoğlu, Kadıköy ve Eminönü ilçelerinden başlayacak.

Büyükşehir Belediyesi APK Daire Başkanlığı'nın hazırladığı ‘‘Deprem Acil Eylem Planı’’ kapsamında belirlenen caddelerde park yasağı 2 Mayıs'ta başlayacak. Trafik Haftası'nın açılışında uygulanmaya başlanacak yasak, valiliğin kutlamaları 29 Nisan'dan, 2 Mayıs'a kaydırması nedeniyle üç gün gecikmeli yürürlüğe giriyor.

Park yasağı, Trafik Haftası nedeniyle Taksim'de düzenlenen törenden sonra Beyoğlu ilçesinde fiilen başlayacak. Uygulamayı 3 Mayıs'ta Kadıköy, 4 Mayıs'ta Eminönü ilçeleri izleyecek. Bu üç ilçenin ana cadde ve bağlantı sokaklarının girişlerine uyarı levhaları konacak, yollar işaretlenecek.

Çekiciler iş başında

4 Mayıs'ta, Trafik Haftası kapsamında, Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda trafik bilgi yarışması yapılacak ayrıca en iyi şoför, en iyi dolmuş şoförü gibi trafikte en iyilerin ödülleri verilecek.

Büyükşehir Belediyesi, Emniyet ile işbirliği yaparak özellikle Maslak, Aksaray, Kadıköy gibi kentin merkezi yerlerinde motorize ekiplerin 24 saat kontrol yapmasını sağlayacak. Aracını park yasaklı yola park etmiş araçlar derhal çekicilerle kaldırılacak.

Önceki gün belediye muhabirlerine verdiği yemekte konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Ali Müfit Gürtuna park yasağı ile birlikte daha da artacak olan otopark ihtiyacı için önlem aldıklarını söyledi. Gürtuna ‘‘İstanbul'un 500 otoparka ihtiyacı var. Bu dönemde en az 100 tane yapmak istiyoruz. Bir kısmını biz yapacağız. Ayrıca, arazisi olan vatandaşı yap-işlet-devret modelleri ile teşvik edeceğiz’’ dedi.

Gürtuna yapılacak olan otoparkların mimari estetiğine de dikkat edeceklerini belirterek ‘‘Beton kitlelerinin İstanbul'un çeşitli noktalarında gözükmelerini istemiyoruz. Mimari estetiği olan otoparklar yapacağız’’ dedi.

Gürtuna son olarak yurtdışında olduğu gibi İstanbul'da da trafiğin belediye bağlanması gerektiğini böylece sistemin daha hızlı çalışacağını sözlerine ekledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!