Park Otel’e park edilecek

Güncelleme Tarihi:

Park Otel’e park edilecek
Oluşturulma Tarihi: Şubat 11, 2000 00:00

Haberin Devamı

Park Otel mart ayında otopark olarak çalışmaya başlıyor. 350 araç kapasiteli otopark için 30 işçi çalışıyor. Tarife AKM'ninkiyle aynı olacak. Bir saat için 1 milyon 250 bin lira alınacak.

İstanbul'da şehircilik tartışmalarında sembol haline gelen ve eski Büyükşehir Belediye Başkanı Nurettin Sözen tarafından iptal edilen Park Otel projesi, Sürmeli Grubu'nun girişimleriyle tekrar canlandırılmaya çalışılıyor. Park Otel enkazında otopark açmak için çalışmalar başladı bile.

Toplamı 150 milyon doları bulan, otel, alışveriş merkezi ve ofislerden oluşacak 33 katlı asıl proje mahkeme kararıyla iptal edilip, 1993'te inşaat yıkıldıktan sonra, Sürmeli Grubu enkaz halindeki bölüm için yıllarca bir faaliyette bulunmadı. Çeşitli projeler öne sürüldü. Bunların ne zaman gerçekleşeceği bilinmiyor, ama en kolay bölümü olan otopark kısmı şimdi işler hale geliyor.

Beyoğlu Belediyesi Teknik Başkan Yardımcısı Mustafa Dambasan, bu durumun belediyenin de işine geldiğini, Türkiye'nin en yoğun trafik ve yaya akışının yaşandığı sokaklarından biri olan Alman Konsolosluğu sokağının bu otopark sayesinde rahatlayacağını söyledi. Dambasan, otoparkın açılma talebinin halktan geldiğini de sözlerine ekledi.

İnşaat kısmı bitmiş ve yıkılan bölümler yüzünden moloz yığını altına gömülmüş üç katlı otopark molozlardan temizlendikten sonra 350 araç kapasitesiyle hizmete açılacak. 10 günden beri 30'un üstünde işçinin harıl harıl temizlik çalışması yaptığı binadan kamyonlarca moloz çıktı.

3750 metrekarelik bir kapalı alana sahip otopark, Park Otel'in A ve B bloklarının altında. Otelin C blokunun da devreye girmesiyle, kapasite bin araca kadar çıkarılabilecek.

AKM tarifesi uygulanacak

Sürmeli Grubu'nun mali işlerine bakan Site Factoring Genel Müdürü İlhan Öztürk, aslında ailenin bu otel için birşey yapmak istemediğini, bu binaya küs olduklarını ancak profesyoneller olarak burayı canlandırmak istediklerini söylüyor. Binada hiçbir inşai faaliyetlerinin olmadığını söyleyen Öztürk, yaptıkları işin 7 yıllık pisliği temizlemek olduğunu belirtiyor. Öztürk, otopark mart ayında açıldıktan sonra, Atatürk Kültür Merkezi'nin yanındaki otoparkta uygulanan tarifenin uygulanacağını açıklıyor. Buna göre otoparkta bir saate kadar 1 milyon 250 bin lira ödenecek.

PATRONLAR BİNAYA KÜSTÜ

Sürmeli Grubu, yıllardır sürdürdüğü ve geçtiğimiz günlerde ilk projenin iptal edildiğini onaylayan son Danıştay kararıyla da artık kesinleşmiş durumda olan Park Otel davasını, farklı projelerle tekrar canlandırmak için ne yapıyor? Sürmeli Grubu'nun başı Yalçın Sürmeli öldükten sonra işlerin başına geçen eşi Meral Sürmeli ve grup içinde Park Otel ile ilgilenen Meral Sürmeli'nin kardeşi Nusret Bozkurt konuyla ilgili Ekonomist Dergisi'ne yaptıkları açıklamada burasını otoparkın dışında bir alışveriş ve eğlence merkeziyle bir de apartotel kurmayı düşündüklerini, gereken parayı bulmak için İtalyanlarla görüşme yaptıklarını söylemişlerdi. Ancak Sürmeli Grubu yöneticilerinden İlhan Öztürk Sürmeli'nin eski projenin üstüne bir bardak su içtiğini, yeni bir proje için de girişimde bulunmadıklarını söylüyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!