Paravan hukuk fakültesi kurmuşlar

Güncelleme Tarihi:

Paravan hukuk fakültesi kurmuşlar
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 27, 2012 12:22

Ankara Üniversitesi’nin uluslararası bir protokolle Kosova’da açtığı Prizren Hukuk Fakültesi’nde 1 yıldır öğretim gören Türk öğrenciler “dolandırıldıkları” iddiasıyla suç duyusunda bulundular. Aralarında Yargıtay üyelerinin, MİT ve Emniyet mensuplarının çocuklarının da bulunduğu yaklaşık 100 öğrenci, 'paravan hukuk fakültesi' için 20 bin TL ödediklerini belirtti.

Haberin Devamı

Bir grup öğrenci, dün Ankara Adliyesi’ne gelerek şikayetlerini dilekçelerle ilettiler. Öğrenciler dilekçelerinde geçen yıl Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nin internet sitesi ile bazı gazete duyurularında Ankara Üniversitesi ve Bulgaristan’daki Avrupa Politeknik Üniversitesi’nin, işbirliğiyle Prizren’de hukuk fakültesi açıldığını duyduklarını bildirdi. Bu bilgiler ışığında, Ankara Üniversitesi’nin bilgisi dahilinde, yaklaşık 100 öğrencinin girişte sınav koşulu aranmadan bu fakülteye kaydolduklarını anlattılar.

'Şüphe etmeye başladık'

Aralarında Yargıtay üyelerinin, MİT ve Emniyet mensuplarının çocuklarının da bulunduğu şikayetçi öğrenciler, okul için 20 bin TL ödediklerini belirterek, “Prizren’deki fakültede Kasım 2011’de eğitime başladık. Bu öğretim yılı boyunca Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden hocalarımız derslere girdiler. Final döneminde başarılı olan bazı öğrencilerin Türkiye’ye yatay geçiş yapmak için başvuruları oldu. Bu konunun koordinatörü V.B. ve paraları alan, Kosova’daki okulu yönlendiren Y.K., bize yatay geçişi ancak gelecek yıl yapabileceğimizi söylediler. Karşılıklı görüşmeler sonunda okulun varlığından şüphe etmeye başladık. Ankara Üniversitesi çift diploma verebilmek için YÖK’e başvuru yaptı. Ancak YÖK, böyle bir denklik verilemeyeceğini Mart ayında bize iletti. Ailelerimiz ve biz mağdur olduk” dediler.

Haberin Devamı

Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hüseyin Altaş ise fakültenin sitesinde geçen yıldan bu yana söz konusu programın YÖK ve senato onaylarının ardından başlayacağını duyurduklarını belirterek, “Yaygara koparan öğrencilerin tamamı başlamamış bir programı başladığını, ÖSYM kanalıyla öğrenci alınacak olmasına rağmen çif diploma programın göre kayıt yaptırdıklarını iddia ediyor” diye konuştu.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!