Parasız yatılı okuyacaklar

Güncelleme Tarihi:

Parasız yatılı okuyacaklar
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 27, 1999 00:00

Haberin Devamı

Milli Eğitim Bakanlığı, depremin eğitimdeki bilançosunu çıkardı

Deprem felaketinde 107 öğretmeni kaybettik. Bölgedeki 6168 okuldan çok azında hasar ortaya çıktı. Felakette yetim ve öksüz kalmış çocuklar, devlet himayesinde parasız yatılı olarak öğrenimlerine devam edecekler.

Milli Eğitim Bakanı Metin Bostancıoğlu, meydana gelen deprem felaketinde 107 öğretmenlerini kaybettiklerini açıkladı. Bakan, afet bölgesinde bulunan 6 bin 168 okuldan sadece 8 okulda ağır hasar, 28 okulda ise orta hasar bulunduğunu belirtti. Bostancıoğlu, dün düzenlediği basın toplantısında depremin etkileriyle ilgili şu bilgileri verdi:

‘‘Bu tablo göstermektedir ki bu afette en az hasara uğrayan binalar okul binalarıdır. Öğretmen kayıplarımızın 17'si Sakarya'da, 18'i Yalova'da, 68'i Kocaeli'de, 1'i İstanbul'da, 3'ü ise Bolu'da meydana gelmiştir. Bakanlığımız yetim ve öksüz kalmış ya da maddi ve manevi çöküntü içinde olan tüm ailelerin çocuklarının parasız yatılı olarak öğrenimlerine devam etmelerini sağlayacaktır.’’

Bostancıoğlu, deprem bölgesinde çocuklar için psikolojik rehberlik uygulaması başlattıklarını belirterek ‘‘Bu uygalama önceki günden itibaren Yalova'da başlatılmıştır. Burada kurulan oyun çadırlarında çocuklarımız gönüllü rehber öğretmenlerin nezaretinde söz konusu etkinliklere katılmaktadır’’ dedi. Bostancıoğlu depremde yaralanan kişilerin yakınlarının konaklaması amacıyla öğrenci yurtlarının açıldığını belirterek, ‘‘Başta yatılı okullar konaklama, barınma, beslenme ve ilkyardım amaçlı olarak il kriz merkezlerinin emrine tahsis edilmiştir’’ dedi.

Bolu'da fakülte sancısı

Abant İzzet Baysal Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. H.Nihat Bilgen, depremde zarar gören Düzce Tıp, Orman ve Teknik Eğitim Fakülteleri için yeni yer aradıklarını, sorunu çözeceklerini söyledi.

Yeni akademik yılda, Tıp Fakültesi'nde 97, Orman Fakültesi'nde 301, Teknik Eğitim Fakültesi'nde de 409 öğrencinin öğretim göreceğini belirten Prof.Dr. Bilgen, 3 fakülte öğrencileri için bu yıl bir de yurt sorununun ortaya çıktığını bildirdi. İlçede birçok evin yıkıldığı hatırlatan Prof.Dr. Bilgen, kız ve erkek öğrenciler için 500'er kişilik iki ayrı prefabrik yurt binası yapmak istediklerini söyledi. Düzce'de üç fakültenin bulunduğu binanın depremde büyük zarar gördüğünü belirten Prof.Dr. Bilgen, bu durumu YÖK'e bildirdiğini açıkladı.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!