Para dolu çantayla çatıda yakalandı

Güncelleme Tarihi:

Para dolu çantayla çatıda yakalandı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 26, 2016 22:28

İzmir merkezli 5 ilde düzenlenen FETÖ operasyonunda, kapatılan Gediz Üniversitesi’nin kurucuları ve akademisyenleri gözaltına alındı. Gediz Üniversitesi kurucularından ve Ege Plastik ortaklarından Mustafa Akçay, 2 çantaya doldurduğu 224 bin lirayla çatıdan kaçmak isterken yakalandı. Eski İzmir Valisi Cahit Kıraç da gözaltında.

Haberin Devamı

İZMİR Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu savcılarından Ayhan Yılmaz’ın, kapatılan Gediz Üniversitesi’ne yönelik yürüttüğü soruşturma kapsamında, İzmir, Ankara, Bursa, Afyon ve Balıkesir’de operasyon yapıldı. 101 şüpheliden, 57’si gözaltına alındı.

ESKİ İZMİR VALİSİ GÖZALTINDA

Operasyon kapsamında eski İzmir Valisi Cahit Kıraç ve eski Emniyet Genel Müdürü Dış İlişkiler Dairesi Başkanı Recep Gültekin, Ankara’da gözaltına alındı. FETÖ/PDY soruşturması kapsamında daha önce gözaltına alınıp adli kontrol şartıyla serbest bırakılan işadamı Ahmet Küçükbay da gözaltına alınanlar arasında bulunuyor.

Operasyonda adı gözaltına alınacaklar arasında yer alan Ege Plastik Ambalaj’ın ortaklarından Mustafa Akçay’ın kaçma hazırlığı yaparken, içinde 224 bin lira bulunan iki çantayla birlikte çatı katında yakalandığı belirtildi. Gözaltındaki eski Vali Kıraç, 2007-2013 yılları arasında İzmir’de görev yapmış daha sonra Diyarbakır’a atanmış ve 2014’te merkeze çekilmişti. Gediz Üniversitesi kurucularından Abdullah Kavuk ve Zaman Gazetesi Ege Bölge Temsilcisi Vahit Yazgan da dün tutuklandı.

Haberin Devamı

8 ASKERİ HÂKİM TUTUKLANDI

Ankara’da 8 askeri hâkim tutuklandı. 

Gazeteci - yazar Hüseyin Gülerce’nin tutuklanan kızı Elif Yıldız dün serbest bırakıldı.

Erzurum’da eski AK Parti İl Başkanı Murat Kılıç tutuklandı. Kılıç, İstanbul’da ‘demokrasi nöbetleri’ne de katılmış ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın oğlu Bilal

ERDOĞAN’LA FOTOĞRAF ÇEKTİRMİŞTİ.

Kayseri’de eski AK Parti İl Başkanı Ömer Dengiz ve eski AK Parti Milletvekili Ahmet Öksüzkaya’nın da aralarında olduğu 65 zanlı adliyeye sevk edildi. 20 kişi adli kontrolle bırakıldı, 45 kişi tutuklanma talebiyle mahkemeye  sevk edildi.

GÜLTEKİN AVCI'YI SAÇ BOYASI KURTARMADI

FETÖ/PDY soruşturması kapsamında aranırken önceki gün İzmir’de bir evde polis tarafından yakalanan eski savcı ve kapatılan Bugün gazetesi yazarı Gültekin Avcı, tutuklandı. Avcı’nın saçlarını boyatması dikkat çekti.

FETÖ’nün ‘Kütahya il imamı’ Ali Peksöz, Denizli’de bir öğrenci evinde yakalandı.

Haberin Devamı

Bilecik’te 24 emniyet mensubu tutuklandı.

Burdur’un Bucak ilçesinde gözaltına alınan 12 işadamından 10’u tutuklandı.

Çorum’da 28 polis gözaltına alındı.

İstanbul’da Güngören, Bakırköy, Zeytinburnu, Esenler bölge imamları olduğu iddia edilen 12 kişi tutuklandı. m DHA

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!