Papulyas: Türkiye ağır sorumluluklar üstlend

Güncelleme Tarihi:

Papulyas: Türkiye ağır sorumluluklar üstlend
Oluşturulma Tarihi: Ekim 17, 2005 17:09

Yunanistan Cumhurbaşkanı Karolos Papulyas, “Türkiye'nin, AB ailesinin bir üyesi olmaya hak kazandığını kanıtlamak için, 3 Ekim tarihinden sonra yerine getirmesi gereken ağır sorumluluklar üstlendiğini” söyledi.

Kıbrıs Rum kesiminde bulunan Papulyas, temasları çerçevesinde, Lefkoşa Rum Belediyesi'ni ziyaret etti.
Rum radyosunun haberine göre, Papulyas, burada yaptığı açıklamada, Yunanistan ve Rum yönetiminin değişmez seçiminin, “Kıbrıs sorununa, ön hazırlığı iyi yapılmış, zaman kısıtlamaları ve sıkı takvimlerin bulunmadığı bir süreç temelinde, adil ve kalıcı bir çözüm bulunması” olduğunu kaydetti.

Papulyas, “Türkiye'nin, AB ailesinin bir üyesi olmaya hak kazandığını kanıtlamak için, 3 Ekim tarihinden sonra yerine getirmesi gereken ağır sorumluluklar üstlendiğini” söyledi. Yunanistan Cumhurbaşkanı, “Kıbrıs sorununun çözümü sürecinin, herkes tarafından kabul görebilecek, BM Güvenlik Konseyi kararlarına ve AB normlarına uygun, iki toplumlu, iki kesimli federasyon çözümüne varacak bir perspektife sahip olması gerektiği” görüşünü savundu.
Lefkoşa Rum Belediyesi Başkanı Mihalis Zambelas, Papulyas'ı kentin ”fahri hemşehrisi” ilan etti ve şehrin altın anahtarını verdi.

Daha sonra Papulyas, Lefkoşa Rum Belediyesi Başkanı Zambelas'ın eşliğinde Yeşil Hat'ı gezdi. Rum Milli Muhafız Ordusu (RMMO) Genelkurmayı ile Malunda'daki Yunan Alayı'nı (ELDİK) da ziyaret eden Papulyas, Rum Meclis Başkanı ve AKEL Genel Sekreteri Dimitris Hristofyas ve Rum siyasi parti liderleriyle de görüşecek. Papulyas, akşam saatlerinde Rum meclisinde bir konuşma yapacak.
(LEFKOŞA/A.A)
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!