Papaz hastalanınca cenazeyi imam defnetti

Güncelleme Tarihi:

Papaz hastalanınca cenazeyi imam defnetti
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 09, 2007 16:25

ANTALYA’nın Alanya İlçesi'nde şeker komasına girerek hayatını kaybeden 61 yaşındaki Marlis Sartisson'un cenazesi, papazın hasta olması nedeniyle imam tarafından defnedildi. Cenaze töreninde, hem İncil'den bölümler, hem de Fatiha duası okundu.

Haberin Devamı

Almanya'dan 17 yıl önce tatile gelen Marlis Sartisson, çok sevdiği Alanya'ya yerleşti. Yalnız yaşayan diyabet hastası Alman kadın, önceki gün Tophane Mahallesi'ndeki villasında şeker komasına girerek hayatını kaybetti. Hür- Türk Alman Dostluk Derneği’nin aktif üyelerinden olan Sartisson, Almanya’dan gelen kız kardeşi Anne Sartisson ve akrabaları ile Alanya’daki yakın dostlarının katılımıyla, Alanya Belediyesi Yabancılar Mezarlığı'nda, öğle saatlerinde toprağa verildi.

HEM İNCİL HEM FATİHA

Alanya Papazı Joachım Kusch'un hastalığı nedeniyle Almanya'da tedavi görmesi üzerine, cenazeye imam Rıfat Kaçmaz çağrıldı. İmam Kaçmaz'ın okuduğu Fatiha'nın ardından, Sartisson için yakınları tarafından İncil'den bölümler de okundu. Alman kadının cenazesi, gözyaşları arasında Alanya Belediyesi İtfaiye erleri tarafından mezarına yerleştirildi. Dostları ve yakınları, Alman kadının mezarına kırmızı güller ve karanfiller bıraktı.

Haberin Devamı

PAPAZIN OLMADIĞI YERDE İMAM GEÇERLİDİR

Törende, gözyaşlarına hakim olamayan kız kardeş Anne Sartisson, “Papaz Kusch hastalığı nedeniyle törene katılamadı. Biz de imamın töreni yapmasını istedik. Tek Allah'a inanıyoruz. Hıristiyan ve Müslümanların Allah’ı tektir. Papazın olmadığı yerde bizim için imam geçerlidir” dedi.

İMAM DEFNETMİŞTİ

Alanya'da geçen 26 Mart'ta ölen 82 yaşındaki Alman kadın Gertrud Meier'in, eşi ve kızına yaptığı vasiyeti gereği Mahmutlar Beldesi'ndeki cenaze törenine rahip yerine imam davet edilmişti. Yanında İncil'den çıkardığı küçük notlar ile Kuran getiren imam Osman Kömür, önce İncil'den ahiret inancıyla ilgili bölümlerden bahsetti. İmam Kömür, “Markos İncili'nin 18 ve 27'nci sözlerinde, Luka İncili'nin de 27 ve 30'uncu sözlerinde ahiret inancı, Kuran'dakiyle aynı şekilde vurgulanmaktadır. Her iki kitapta da ‘vefat eden kişi kendi inançları doğrultusunda defin muamelesi görmelidir’ şeklinde belirtiliyor” diye konuşmuştu. Ardından Kuran'dan ayatler okuyup Türkçe dua etmişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!