Papa'nın İngiltere ziyareti skandalla başladı

Güncelleme Tarihi:

Papanın İngiltere ziyareti skandalla başladı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 16, 2010 10:16

Papa 16’ncı Benedikt’in İngiltere ziyareti daha başlamadan skandallara gömüldü. Papa’nın önde gelen danışmanlarından bir tanesi, çok kültürlü İngiltere’ye gitmeyi 'bir Üçüncü Dünya ülkesi'ne gitmekle karşılaştırdığı için son dakikada Papa’nın maiyetinden çıkarıldı.

Dünya gündeminin nabzı Planet'te atıyor

 

DÜNYA BASININDA BUGÜN ÖNE ÇIKAN MANŞETLER

Haberin Devamı

 

Vatikan’ın İngiltere Kilisesi’yle ilişkilerinden sorumlu uzman Kardinal Walter Kasper, aynı zamanda İngiltere’yi Hıristiyanlara karşı ayrımcılık yapmakla suçladı.

 

Papa ve beraberindekilerin Edinburgh’a gelişinden saatler önce yapılan bu açıklama Almanya’nın haber dergisi Focus’ta yer aldı.

 

İngiltere’nin “laik, çoğulcu” bir ülke olduğunu da söyleyen Kasper, Hıristiyanların ayrımcılığa uğrayıp uğramadığı sorusuna, “Evet, her şeyin ötesinde yeni agresif ateizm İngiltere’de yayıldı. Örneğin haç takıp British Airways (BA) uçağına binerseniz ayrımcılığa uğrarsınız” dedi.

 

Haberin Devamı

Kasper’ın bu sözleri 2006 yılında bir BA kabin görevlisinin üniformasının üzerine taktığı haç kolyesiyle ilgili disiplin cezası almasının ardından başlayan tartışmaları hatırlattı.

 

Kardinal’in sözleri din özgürlüğü konusunda Vatikan’dan “ders” almaya niyetli olmadıklarını belirten laiklerin öfkesine, bir grup Hıristiyan’ın ise desteğine yol açtı.

 

Hürriyet'i Facebook'ta takip etmek istiyorsanız:
http://www.facebook.com/#!/HurriyetPlanet


Hürriyet'i Twitter'da takip etmek istiyorsanız:
http://twitter.com/HurriyetPlanet

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!