Papandreu eşine Erzurum'dan kolye aldı

Güncelleme Tarihi:

Papandreu eşine Erzurumdan kolye aldı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 07, 2011 16:57

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Erzurum'da Yunanistan Başbakanı Yorgo Papandreu ile birlikte şehrin tarihi ve turistik yerlerini gezdi.

Haberin Devamı

Başbakan Erdoğan, toplu açılış töreninin ardından Yunanistan Başbakanı Papandreu ile birlikte Yakutiye Medresesi'ne geldi. Erdoğan ve Papandreu Medrese'yi birlikte incelediler.

Daha sonra Medrese'den çıkan iki Başbakan'a Erzurum'lu vatandaşlar sevgi gösterilerinde bulundular. Erdoğan ve Papandreu da vatandaşların yanına giderek sohbet etti.

İki Başbakan daha sonra, genellikle oltu taşı ürünlerinin satıldığı Taşhan'a geldiler. Burada, bir dükkana giren Erdoğan ve Papandreu birlikte ürünleri incelediler. Yorgo Papandreu buradan eşine üç adet kolye satın aldı.

İki Başbakan Taşhan'ın ardından Başbakanlık otobüsüyle Çifte Minareli Medrese'ye geçti ve burada konuk Başbakan'a çifte minareyle ilgili bilgi verildi.
Erdoğan ve Papandreu'nun tarihi turistik yerleri ziyaretine Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Sağlık Bakanı Recep Akdağ ile Yunanistan Dışişleri Bakan Vekili Dimitri Druças da eşlik etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!