Papa Kasım ayında İstanbul'a gelecek

Güncelleme Tarihi:

Papa Kasım ayında İstanbula gelecek
Oluşturulma Tarihi: Ocak 24, 2006 20:26

Fener Rum Patrikhanesi'nin, Katolik Kilisesi'nin ruhani lideri Papa 16. Benediktus'u kasım ayı sonu itibarıyla İstanbul'da ağırlama hazırlığı yaptığı belirtildi.

“İtalya ve Malta Ortodoks Başpiskoposu” olarak görev yapan Metropolit Gennadios di Sassima, bugün Roma'da düzenlediği basın toplantısında, Patrikhane'nin bu yıl 30 Kasım'da Aziz Andreas Yortusu sırasında Papa'yı İstanbul'da ağırlayacağını belirterek, “Papa, Kasım ayında Türkiye'ye gelecek. Hali hazırda, hükümet kanadından bu ziyareti engellemeye yönelik bir sinyal bulunmuyor. Bu da bize yeşil ışık yakılmış olduğu anlamına gelmektedir” dedi.

Metropolit Gennadios di Sassima, Patrikhane'nin, Türk hükümetinin tavrı nedeniyle Papa 16. Benediktus'u 2005'teki Aziz Andreas Yortusu'nda İstanbul'da ağırlayamadığını belirterek, şöyle konuştu:

“Türk hükümetinin geziyi 2006'ya ertelemesi nedeniyle, Papa 16. Benediktus'u iki ay önce ağırlama olanağını yitirmemizin ardından bu ziyaret artık teyit edilmiş durumdadır. Her şeyi organize etmek için önümüzde bir yıllık zaman var. Geçen yıl Türkiye'deki yetkililerin, muhtemelen kendilerine göre bazı gerekçeleri vardı. Geçen ekim ayında ülkede herkes Türkiye'nin AB ile müzakerelere başlaması meselesine odaklandığı için muhtemelen biraz zamana gereksinim duyuyorlardı.”

Gennadios di Sassima, Katolikler ile Ortodokslar arasındaki diyalog sürecinin yeniden canlanacağı konusunda umutlu olduğunu da söyledi.

Metropolit Gennadios di Sassima, aradaki anlaşmazlıklar yüzünden, 2000 yılından itibaren toplanamayan Uluslararası Karma İlahiyat Komisyonu'nun (UKİK) yeniden faaliyete geçirileceğini de belirtti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!