Papa benim saçlarımı okşamadı

Güncelleme Tarihi:

Papa benim saçlarımı okşamadı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 15, 2006 12:34

Papa 2. John Paul’a suikast girişiminde bulunan, Milliyet Gazetesi Başyazarı gazeteci Abdi İpekçi’nin katili Mehmet Ali Ağca’nın serbest bırakılmasının yankıları sürerken, İpekçi’nin kızı Nükhet İpekçi, The Sunday Times gazetesi ile yaptığı söyleşide Papa’nın Ağca’yı okşamasının yanlış olduğunu belirtti. Nükhet İpekçi, Papa’yı kastederek "Hiç bir zaman babamı kaybettiğim için başımı oksayıp beni teselli eden biri olmadı" diye konuştu.

Haberin Devamı

Nükhet İpekçi, İngiltere’de pazar günlerinde yayımlanan The Sunday Times gazetesi ile yaptığı söyleşide Papa 2. John Paul’un Ağca’ya yönelik tavrını eleştirdi.

"Çok zor oldu. Dava yeniden açılmalı. Adalet yerini bulsun" diyen İpekçi, Papa’nın suikast girişiminin ardından televizyonda Ağca’nın fotoğrafını gördüğü zaman ne hissettiğini anlatırken de "Saldırganın fotoğrafını gösterdiklerinde ’Hayret, bu günlerde tüm katiller birbirine benziyor’ diye düşündüm ancak ismi söylendiğinde kanım dondu. Babamı öldüren adamdı. İnanamadım" diye konuştu.

İpekçi, Papa’nın cezaevinde ziyaret ettiğinde Ağca’nın başını okşarken çekilen görüntüler karşısında neler hissettiğini de anlatan İpekçi, şunları söyledi:"Yanlış idi. Bir yandan, bunun ruhaniliğini hissettim ancak daha sonra şöyle düşündüm: Hiçbir zaman Papa gibi biri babamı kaybettiğim için yanıma gelip başımı okşamadı ve  beni teselli etmedi. Papa’nın daha iyi bilgilenmiş olmasını isterdim."

Haberin Devamı

Nükhet İpekçi, Mehmet Ali Ağca’nın cezaevinden kaçmasına yardım eden güçlerin hala aktif olduğu inancını da dile getirdi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!