Pano

Güncelleme Tarihi:

Pano
Oluşturulma Tarihi: Aralık 14, 1998 00:00

Haberin Devamı

Açıkilköğretim 6-7-8'nci sınıflarını bitirmemiş yetişkinlere yönelik 'Açıkilköğretim Kayıtları'yla ilgili bilgi rica ediyorum.

Cemil SAÇAR/İSTANBUL

- Açıkilköğretim Okulu'na kayıtlar son olarak 5-19 Ekim tarihleri arasında yapıldı. Yeni kayıtların 1999 Eylül ayında yapılması planlanıyor. Açıkilköğretime 40 bine yakın kişi kayıt yaptırdı.

23 yıl Çay Uygulama Anaokulu öğretmenliği yaptıktan sonra Kız Meslek Lisesi Bölüm şefliğinden emekli oldum. 1996 yılında emekli öğretmenlere yapılan çağrı üzerine ilkokullar bünyesinde anasınıf öğretmeni olarak görev alabilmek üzere müracaat ettim. Bakanlığa kadar gidip görüşme yaptım, ‘‘Olabilir’’ denildi. Bütün şartlarım tuttuğu halde 31.01.1997 tarihinde sınıf öğretmenliğinden emekli olmadığım için tayinim olmadığını bildiren bir yazı ile evraklarım geri geldi. Oysa, benim branşım okul öncesi eğitimi ve ben anasınıfı istiyordum, sınıf öğretmenliği değil. Öğrendiğime göre, anasınıfı öğretmeninde de çok ihtiyaç var. Neden bu konu üzerinde durulmuyor, merak ediyorum. Çalışmak istiyorum.

A.Ç/ESKİŞEHİR

- Bakanlık yetkilileri, ilk etapta emekli dönüşü öğretmenleri öncelikle sınıf öğretmeni ihtiyacını karşılamak amacıyla alımların yapıldığını, şu anda, mezunlardan anasınıfı öğretmeni sağlanabildiği için emekli öğretmenlere çağrı yapılmadığını belirtiyorlar.

Ben orta öğrenimli (lise muadili) ilkokul öğretmeni iken 1986 yılında kendi isteğimle emekli oldum (dördüncü derece ikinci kademeden).

1994 yılında iktisat önlisans, 1997 ve 1998'de iktisat lisans diplomasıyla öğretmenliğe dönüp yeniden hizmet verebilmek için Milli Eğitim Bakanlığı'na başvurdum. Bakanlıktan verilen cevap ise görev yaptığı süre içinde eğitim önlisans veya eğitim lisans bitirenlerin başvurularının değerlendirmeye alındığı ve benim ise iktisat lisans mezunu olduğum belirtilerek başvurumun işleme konmadığına yönelikti.

Bakanlığımız sınıf öğretmeni ihtiyacını karşılayamadığı için eğitim lisans mezunlarının başvurularını kabul edip atamalarını yaptığı halde; bakanlığın, deneyimli, emekli bir ilkokul öğretmenini, emekli olduktan sonra iktisat fakültesi bitirmesine rağmen, başvurusunu değerlendirmeye almamasını şaşılacak bir adaletsizlik örneği olarak düşünmekteyim.

İsmet ÖZER / ANTALYA

- Milli Eğitim Bakanlığı yetkilileri, emeklilerden ilkokul öğretmeni alınmadığını açıkladı. Sınıf öğretmenliği için kaynağından yeterli derecede sağlandığı için emeklilerden alım yapılmadığını belirten yetkililer, İngilizce ve Türk Dili Edebiyatı Dersleri için emekli öğretmen alımına gidildiğini belirttiler.

Milli Eğitim Bakanlığı, geçen hafta bu köşede çıkan ‘‘Kira yoksa, okul da yok' başlıklı haberimiz üzerine şu açıklamayı yaptı:

‘‘Zonguldak Valiliği'nden verilen bilgiye göre, Elvanpazarcık İlköğretim Okulu'nun yeni binası yapılıncaya kadar 6 ve 7'nci sınıflar kiralık bir binada eğitim öğretimlerini sürdürmektedir. Kira ödenmediği için öğrencilerin eğitimden yoksun kalması gibi bir durum söz konusu değildir. Binayı kiralayan Okul Yaptırma ve Yaşatma Derneği, Kasım ayı sonunda bina sahibi ile yeni kira bedeli üzerinden anlaşmaya varmıştır’’ dedi

Mektup, telefon, faks ve

e-mail'inizi bekliyoruz

Tel: 0212 / 677 03 66

Faks: 0212 / 677 03 40

e-mail: acandabak@hurriyet.com.tr

Adres: Hürriyet Gazetesi

Eğitim Sayfası

Medya Towers, Güneşli-34544

İSTANBUL



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!