Pamukoğlu'ndan "darbe iddiası" eleştirisi

Güncelleme Tarihi:

Pamukoğlundan darbe iddiası eleştirisi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 09, 2009 17:31

MUĞLA’nın Marmaris İlçesi’nde, yaklaşık bin kişiye seslenen Hak ve Eşitlik Partisi (HEPAR) Genel Başkanı Osman Pamukoğlu, “Bir memlekette darbe hazırlığı var ise işe yaramayan iktidarsız hükümetlerdendir” dedi.

‘Milli Uyanış’ adı altında düzenlenen mitingde, Marmaris Kordon Caddesi’nde bulunan Atatürk Anıtı’nda kalabalığa seslenen HEPAR Genel Başkanı Osman Pamukoğlu, AK Parti hükümetine ve Başbakan Erdoğan’a yüklendi. Kapalı Çarşı içinden yürüyerek Türk bayraklarıyla donatılmış miting alanına ilerleyen ve Marmarisliler’in yoğun ilgisiyle karşılaşan emekli Tümgeneral Pamukoğlu, sözlerine, Makedon dağlarında yaşayan Debreli Hasan’ı anlatan türkünün hikayesiyle başladı.

Pamukoğlu, Debreli Hasan ile Başbakan Erdoğan’ı özdeşleştirirken, “Makedon dağlarında bir Türk vardı. Debreli Hasan diye. Bu Debreli Hasan’ın bir türküsü vardır; ‘Sen mezar taşlarını koyun mu sandın Debreli Hasan, at martini dağlar inlesin.’ Bir zamanlar Debreli Hasan vardı, şimdi Recep var. Bu Debreli Hasan'a bir gün besleme ve yanaşma medya soru soruyor; ‘Şimdi darbe teşebbüsü olsa ne yapardınız?’. Debreli Hasan, bir memlekette darbe hazırlığı var ise işe yaramayan iktidarsız hükümetlerdendir. Hükümetlerin olduğu yerde asker siyaset yapamaz. Sırtta üniforma elde tüfekle siyaset olmaz” diye konuştu.

Konuşmasını kısa tutan Pamukoğlu, daha sonra ilçe teşkilatına geçip partililerle sohbet etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!