Palavra bombası

Güncelleme Tarihi:

Palavra bombası
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 11, 2008 15:34

Bugün bazı gazetelerde Sabancı suikastiyle ilgili şok iddialar ortaya atıldı. İddialar Özdemir Sabancı’ya kadar ulaştı. Aynı şekilde suikastı aralarında askerlerin de bulunduğu Susurluk bağlantılı bir çetenin organize ettiği öne sürüldü. Bu da bir MİT belgesine dayandırıldı. MİT bu iddialara jet yanıt verdi.

Haberin Devamı

Milli İstihbarat Teşkilatı Müsteşarlığı,  bugün bir gazetede, “İşte MİT'in Sabancı Cinayeti Raporu” başlığı  altında Zihni Çakır'ın “Kod Adı Darbe” isimli kitabına atfen  yayımlanan bilgi ve belgenin gerçek olmadığını, kurum ile de  bağlantısının bulunmadığını bildirdi.

Milli İstihbarat Teşkilatı Müsteşarlığından konuya ilişkin yapılan basın  açıklamasında, “Taraf gazetesinin 11 Mayıs 2008 tarihli sayısında 'İşte  MİT'in Sabancı Cinayeti Raporu' başlığı altında Zihni Çakır'ın 'Kod Adı  Darbe' isimli kitabına atfen yayımlanan bilgi ve belge gerçek olmayıp,  kurumumuz ile de bağlantısı bulunmamaktadır” denildi.

İŞTE İDDİALAR

Gazeteci Zihni Çakır’ın “Kod Adı Darbe” adlı kitabında şok iddialar yer alıyor. Kitabın alıntı yaptığını iddia ettiği 1996/114 hazırlık, 1997/443 esas sayılı belgede öne sürülen iddialar şöyle:

İDDİA 1

Haberin Devamı

- İstanbul Büyükçekmece’deki Sabancılar’a ait Akçimento fabrikasında Emniyet’in kaçakçılardan ele geçirdiği uyuşturucular yakılıyordu. Ancak bir süre sonra yakmak yerine bu uyuşturucular Avrupa’ya satılmaya başlandı. Özdemir Sabancı uyarıldı ancak işleyiş devam etti.

İDDİA 2 

- Sabancı cinayeti katilleri Mustafa Duyar, Fehriye Erdal ve İsmail Akkol’un Türk istihbarat birimlerince kullanıldı, ve DHKP-C cinayeti  para karşılığı üstlendi.

İDDİA 3

- Cinayet sırasında Sabancı Center’ın güvenlik kameralarında dördüncü bir suikastçı belirlendi. Bu şüpheli Kıdemli Piyade Yüzbaşı Hüseyin Pepekal’dir.

İDDİA 4

- Cinayet, Abdullah Çatlı, Hüseyin Kocadağ ve Yüzbaşı Pepekal birlikte organize etti. Çatlı ve Pepekal, cinayetten önce çimento fabrikasında imha edilmesi gereken uyuşturucunun Avrupa’ya gönderilmesiyle ilgili rahatsızlıklarını Özdemir Sabancı’ya iletmişti.

İDDİA 5

- Yüzbaşı Hüseyin Pepekal, DHKP-C ile Hüseyin Baybaşin aracılığıyla bağlantı kurdu. Pepekal, DHKP-C lideri Dursun Karataş ile buluşmak üzere Fransa’ya gitti. Görüşme Hollanda’da gerçekleşti.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!