Pakistan'da ABD karşıtı gösteriler

Güncelleme Tarihi:

Pakistanda ABD karşıtı gösteriler
Oluşturulma Tarihi: Ocak 15, 2006 13:20

Pakistan genelinde binlerce kişi, 18 Pakistanlının öldüğü Amerikan hava saldırısını protesto için sokaklara döküldü.

Haberin Devamı

Karaçi'de, yaklaşık 10 bin kadın, erkek ve çocuğun katılımıyla düzenlenen yürüyüşte Amerikan karşıtı sloganlar atıldı ve hava saldırısı kınandı.

Yerel yetkililerden Merajül Hüda, Amerikan hava saldırısında sivillerin ölmesinin, El Kaide'nin iki numaralı ismi Eymen El Zevahiri'nin haklılığını ortaya çıkarmasından korktuklarını söyledi.
Laik grupların da destek verdiği gösteri sırasında, sokaklarda mevzilenen güvenlik kuvvetlerinin sıkı önlemler aldıkları gözlendi.

Damadola yakınlarında düzenlenen bir gösteride de soğuk havaya aldırmayan 600'den fazla kişi bir araya geldi.
Devlet Başkanı Pervez Müşşeref'in ABD ile işbirliği yaptığını söyleyen göstericilerin, “ABD'nin dostu vatan hainidir” ve “Bush'a ölüm” şeklindeki sloganları dikkat çekti.

İslamabad'da 80 kadar kişinin katılımıyla düzenlenen başka bir gösteride de ABD'den, Afganistan'daki askerlerini çekmesi istendi.

Pakistan'ın Afganistan sınırı yakınlarındaki Damadola kentinde düzenlenen hava saldırısında 18 kişi ölmüştü. Saldırıda, El Kaide'nin iki numaralı ismi Eymen El Zevahiri'nin hedef alındığı bildirilmişti. Ancak daha sonra yapılan incelemede, Zevahiri'nin saldırı sırasında bölgede olmadığı ortaya çıkmıştı. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!