Pakistan'a en büyük deprem yardımı Türkiye’den

Güncelleme Tarihi:

Pakistana en büyük deprem yardımı Türkiye’den
Oluşturulma Tarihi: Şubat 22, 2006 10:35

Depremle sarsılan ve aradan geçen süreye rağmen yaralarını hala tam olarak saramayan Pakistan'a, en büyük yardımı dost ve kardeş ülke Türkiye'nin yaptığı bildirildi.

Haberin Devamı

Çeşitli ziyaretlerde bulunmak üzere Bursa'ya gelen Pakistan'ın Ankara Büyükelçisi Seyyid İftihar Hüseyin Şah, yaptığı açıklamada, Pakistan'da meydana gelen depremden hemen sonra Türk halkının ülkesine yardım etmek için elinden gelen çabayı gösterdiğini vurguladı.

“TÜRKİYE'DE, TOPLUMUN HER KESİMİ YARDIM ETTİ”

“Türkiye Cumhuriyeti Pakistan'a hiç kimsenin yapamayacağı kadar yardımcı oldu” diyen Şah, Türk hükümetinin, işadamlarının, toplumun tüm kesimlerinin Pakistan'a yardım ettiğini, bazı vatandaşların bizzat Pakistan'a giderek yardımları dağıttığını ve halka yardımcı olduğunu kaydetti.

Şah, Pakistan'a yardımcı olmak için uluslararası bir birliktelik sağlandığına işaret ederek, şöyle konuştu:  

“Bu uluslararası anlamda bir arkadaşlıktı. Ortak bir platform yaratıldı, bu platforma BM ve Türkiye dahil birçok ülke katıldı. 6 milyar dolarlık bir yardım söz konusu oldu. Hala bize yardımcı olmaya çalışan ülkeler var, yardımlar devam ediyor. Bu 6 milyar dolarlık rakam nereye ulaşacak, şu anda göremiyoruz. Fakat Türkiye bu yardımın neresinde diye sorulacak olursa, rakam o kadar büyük ki hiçbir fikrim yok.”

“HER ŞEYİMİZ ORTAK”

Türk insanıyla Pakistan halkı arasında sıcak bir dostluk ilişkisi olduğunu anlatan Şah, “Bunun nedeni, öncelikle ortak bir tarihimizin bulunması. Ortak kullandığımız çok sayıda kelime var. Kültürümüz, tarihimiz, her şeyimiz ortak. Pakistan bağımsızlığını ilan ettikten sonra ülkelerimiz arasındaki ilişkiler gelişmeye devam etti” dedi.

Haberin Devamı

Şah, bütün ortak platformlarda, iki ülkenin birbirini sürekli desteklediğini dile getirerek, şunları kaydetti:
“Pakistan'ın Keşmir sorunu vardı, Türkiye bizi destekledi, Kıbrıs sorunu konusunda da Pakistan Türkiye'yi destekledi. Biz sürekli birbirimize destek olan iki ülkeyiz. Ne zaman Pakistan ve Türkiye'den söz edilse (kardeş ülke) olarak bahsedilir.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!