Pakistan'a 97 milyon dolarlık deprem yardımı

Güncelleme Tarihi:

Pakistana 97 milyon dolarlık deprem yardımı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 12, 2005 15:44

Başbakanlık Türkiye Acil Durum Yönetimi Genel Müdürlüğü, Pakistan'da meydana gelen deprem için 9 Aralık 2005 tarihi itibarıyla 97.6 milyon dolar nakdi yardım toplandığını bildirdi.

Haberin Devamı

Başbakanlık Türkiye Acil Durum Yönetimi Genel Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, aralarında Milli Eğitim Bakanlığı, Diyanet İşleri Başkanlığı, Kızılay Genel Müdürlüğü gibi çeşitli kurum ve kuruluşlar tarafından düzenlenen yardım kampanyalarından toplam, 97 milyon 677 bin 354 dolar yardım toplandığı belirtildi.

Bu arada Kızılay Genel Müdürlüğü ve Milli Eğitim Bakanlığı'nın düzenlediği kampanyaların ise sona erdiği kaydedildi. İnsani yardım operasyonu çerçevesinde Başbakanlık tarafından gönderilen 18 askeri uçak dışında Kızılay ve THY tarafından 3'er uçak olmak üzere toplam 24 yardım uçağının bölgeye gönderildiği ifade edildi. 34 bin 406 ton muhtelif gıda, 60 ton ilaç ve tıbbi malzeme ile bin 116 ton muhtelif malzeme olmak üzere toplam bölgeye 35 bin 636 ton malzeme gönderildi. Açıklamada, bugüne kadar bölgeye 226 personel gönderildiği belirtildi.

Haberin Devamı

Kızılay tarafından bugüne kadar 6 çadır kent kurulduğu belirtilen açıklamada, bu çadırlarda 2 bin 311 kişiye barınma imkanı sağlandığı kaydedildi. Bölgede toplam 70 bin kişiye barınma imkanı sağlanmasının planlandığı bildirildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!