Pakistan’daki koalisyonda büyük çatlak

Güncelleme Tarihi:

Pakistan’daki koalisyonda büyük çatlak
Oluşturulma Tarihi: Ocak 03, 2011 11:38

Başbakan Yusuf Rıza Gilani’nin koalisyon hükümetindeki en büyük ikinci parti olan Muttahida Kumi Hareketi (M.Q.M), Gilani’nin Pakistan Halk Partisi’nden desteğini çekeceğini açıkladı.

Haberin Devamı

Dünya gündeminin nabzı Planet'te atıyor

 

M.Q.M, artan benzin fiyatları, enflasyon ve hükümetin ülke yönetimde gösterdiği başarısızlıkları sebep göstererek desteğini çektiğini açıkladı. Bazı analistler, M.Q.M partisinin koalisyonda daha büyük bir rol edebilmek için hamle yaptığını belirtti. Ayrıca, Hindistan’ın finansal merkezi konumunda olan Sindh eyaletindeki Karaçi kentinde nüfuzunu artırmayı amaçladığı öne sürüldü.

 

Pakistan’ın önde gelen politik analistlerinden Najam Sethi, “Bu hamle hükümetin devrilmesine neden olmayacak ancak çok belirsiz bir durum” dedi. M.Q.M, ulusal koalisyondan çekildiğini açıklamış olsa da, Sindh’de bulunan koalisyon hükümetinde yer almayı sürdürüyor.

Haberin Devamı

 

Diğer analistler ise muhalefetin hükümeti devirebilmek adına çok parçalanmış bir halde olduğunu belirtti. M.Q.M ise hükümette istikrarsızlık yaratma amacında olmadıklarını ifade etti.

 

Ancak, ileriki günlerde ABD’nin Taliban’a karşı mücadelede baskısını artırdığı hükümetin yönetimde daha zor günler geçirmesi bekleniyor. Ayrıca, Pakistan Halk Partisi’nin, Karaçi’de geleneksel olarak nüfuzu ağır basan M.Q.M ile ayrılıklarını ortadan kaldırması gerekiyor.

 

DÜNYA BASININDAN MANŞETLER

Planet'i Facebook'ta takip etmek için:
http://www.facebook.com/#!/HurriyetPlanet

Planet'i Twitter'da takip etmek için:
http://twitter.com/HurriyetPlanet

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!