Pakistan ABD'yi üsten kovdu

Güncelleme Tarihi:

Pakistan ABDyi üsten kovdu
Oluşturulma Tarihi: Haziran 30, 2011 12:41

Pakistan, ABD'nin ülkenin güneybatısında insansız hava saldırılarının komuta merkezi olan askeri üssü kullanmasını yasakladı.

Haberin Devamı

Pakistan Savunma Bakanı Ahmed Muhtar, gazetecilere yaptığı açıklamada, ABD yetkililerinden sahip oldukları tüm teçhizatı toplayarak Belucistan'daki Şamsi üssünden ayrılmalarının istendiğini söyledi.

Muhtar, üssü Pakistan'ın Afganistan sınırındaki El Kaide ve Taliban hedeflerini vurmak için kullanan ABD'nin bundan sonra üsten insansız uçak kaldıramayacağını belirterek "Uçak kalkması gerekiyorsa o da Pakistan uçağı olacak" dedi.

ABD'nin insansız uçaklarla düzenlediği saldırılar, egemenlik haklarının ihlal ettiğini belirten Pakistan hükümetinde büyük tepkiye neden oluyor. Saldırılarda militanların yanı sıra çok sayıda sivilin de hayatını kaybettiği belirtiliyor. El Kaide'nin eski lideri Usame bin Ladin'in geçen ay başında ABD komandolarının Pakistan'da düzenlediği operasyonda öldürülmesi de iki ülke ilişkilerinin daha da gerilmesine yol açtı.

Haberin Devamı

ABD Pakistan'ı bin Ladin'in ülkede saklanmasına göz yummakla suçlarken, iddiaları reddeden İslamabad, ABD'nin topraklarında benzeri bir operasyona daha girişmesi halinde karşılık verileceğini ve ABD ile askeri ve istihbarat işbirliğinin gözden geçirileceğini açıklamıştı. Pakistan ayrıca ülkedeki ABD askerlerinin sayısına da sınırlama getirmişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!