Paketin 50 günü kaldı

Güncelleme Tarihi:

Paketin 50 günü kaldı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 27, 2002 02:32

AB ile uyum çalışmalarına ilişkin Ulusal Programın ‘‘Kısa vade’’ olarak adlandırılan birinci yılı, 19 Mart 2002 tarihinde doluyor. Bu dönemde 117 yasayı çıkarmayı hedefleyen koalisyon hükümeti bunların önemli bir kısmını hayata geçirdi.

Türk Ceza Yasası, Terörle Mücadele Yasası, DGM Yasası ve Ceza Muhakemeleri Usulü Yasası değişikliklerini hafta içinde Meclis’e gönderecek olan hükümet, kalan 2 ayda pakette geri kalan yaklaşık 20 yasayı çıkarmak zorunda kalacak. Türkiye'nin AB'ye verdiği taahhütlerin geri kalan bu bölümünü ise üzerinde zorlu pazarlıklar beklenen yasalar oluşturuyor. ANAP Grup Başkanvekili Beyhan Aslan, 19 Mart'a kadar uyum yasalarının geri kalanların da çıkarılması gerektiğini belirterek, ‘‘Gerekirse sömestr tatilinde çalışırız. TBMM İçtüzüğünde sömestr tatili diye birşey yoktur. Birkaç gün tatil belki yetebilir, diğer partilere çalışma önerisi götüreceğiz’’ dedi.

TBMM'nin 19 Mart'a kadar çıkarması gereken yasa ve düzenlemeler arasında karaparanın aklanmasının önlenmesine ilişkin yasada etkinliğin artırılmasına yönelik değişiklikler, yabancıların çalışma izinleri konusundaki düzenleme bulunuyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!