Paket şaşırtabilir

Güncelleme Tarihi:

Paket şaşırtabilir
Oluşturulma Tarihi: Eylül 27, 2013 02:09

Başbakan Tayyip Erdoğan, “Bu ülkede çözemeyeceğimiz hiçbir sorun yoktur. Eğer yumruklar sıkılı olursa el sıkışamayız” dedi. Erdoğan, hafta başı açıklaması beklenen demokratikleşme paketi için de, “11 yıllık sürecin devamı olan bir paket. Birçok kesimi şaşırtabilir” yorumu yaptı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı 10. Çalışma Meclisi toplantısına katılan Erdoğan’ın mesajları şöyle:

Haberin Devamı

AYNI YOLUN YOLCULARIYIZ

Biz hep beraber aynı geminin içindeyiz. Aynı yolun yolcularıyız. Aynı hedeflere doğru ilerliyoruz. İşçisinin, memurunun hakkı teslim edilmeyen bir ülke gelecek hedeflerine ulaşamaz. Kendisini güven, hürriyet içinde hissetmeyen bir sanayiciyle, işverenle, esnafla çiftçiyle gelecek inşa edilemez.

HOŞGÖRÜ ZEMİNİ OLUŞMALI

Bu ülkede çözemeyeceğimiz hiçbir sorun yoktur. Eğer yumruklar sıkılı olursa el sıkışamayız. Eğer ellerde taş, molotof, silah, sopa olursa diyalog kuramayız. Sorunları çözmek için en başta birbirimizi duyacağımız, birbirimizi anlaşacağımız, hoşgörü göstereceğimiz bir zemini oluşturmak durumundayız. Her meselede slogan atmaya ara verip, sıkılı yumrukları açıp birbirimize kulaklarımızı, zihnimizi, hatta gönlümüzü açtığımızda inanın çözemeyeceğimiz hiçbir mesele yoktur. Sünni, Alevi, Kürt, Türk tüm etnik sorunlarını diyalogla, hoşgörüyle hal yoluna kavuştururuz. Şiddeti yedeğine alan siyasi parti, sendika kendi varlığını inkar eder ve çözümün önünde bariyer olur.

Haberin Devamı

PAKET 11 YILIN DEVAMI

Kimsenin zoruyla, baskısıyla değil, sözünü verdiğimiz için şartlar oluştuğu, engeller kalktığı için bu reformları yapacak, ülkemize, milletimize yeni ufuklar açacağız. Yapacağımız açıklama belki bir çok kesimi şaşırtabilir. Bu paket 11 yıllık sürecin devamı bir pakettir ama asla bir son olmayacak. Çünkü bu bir matematik, geometrik olay değildir. Bu sosyal, siyasi bir yaklaşımdır, pakettir dolayısıyla sürekli olarak güncellenmesi esastır, yapılan da budur.

SAYEMİZDE ELEŞTİRİYORLAR

Sendikaların üzerindeki 27 Mayıs, 12 Eylül, 28 Şubat düzeninin devam etmesi için mücadele edenler oldu. Statükonun, hatta devlet içine sirayet etmiş çetelerin yanında saf tutanlar oldu. Türkiye’de darbelerin, çatışmaların, kaos senaryolarının bedelini çok ağır ödediği halde her kaos senaryosunda ön safta yer alanlar oldu. Hiç birine aldanmadık. Direnç gösterenlerin bile özgürleşmesini sağladık. 11 yıl öncesine kadar karşısında el pençe divan durdukları, hatta selam çaktıkları kurumları bugün eleştirebilenler, bunu 11 yıllık reformlarımız sayesinde yapıyorlar.

Haberin Devamı

GİT MİLLETVEKİLİNE SOR

Daha yakın zamanda kirli, kanlı bir el partimize roketatarla saldırdı. Aynı kanlı kirli el, EGM’ye, polisevine saldırdı. Korkup geri adım mı atacağız? Hayır. Şimdi anamuhalefet partisinin Genel Başkanı demiyorum, Genel Müdürü diyorum, bu saldırıyla ilgili akıl, mantık dışı sorular soruyor. Soru soracağı biri varsa o kanlı örgüte kol kanat geren, aynı yolda yürüyen kendi milletvekilleri var. O soruları onlara sorsun, cevabını en isabetli şekilde alır. Şiddeti yedeğine alana milletim cevabını verir.

BAKMADAN GEÇME!