PAEM 2 bin komiser yardımcısı alımı başvuru şartları neler? Başvurular ne zaman bitecek?

Güncelleme Tarihi:

PAEM 2 bin komiser yardımcısı alımı başvuru şartları neler Başvurular ne zaman bitecek
Oluşturulma Tarihi: Eylül 23, 2019 07:40

Emniyet Genel Müdürlüğü kapsamında alınacak olan 2 bin komiser yardımcısı başvuruları devam ediyor. Polis Akademisi Başkanlığı tarafından yapılan duyuruda, PAEM komiser yardımcısı alımı başvuru işlemleri e-devlet sistemi üzerinden alınacak. 200'ü kadın, 1.800'ü erkek olmak üzere alınacak olan komiser yardımcıları için 2018 ve 2019 yılı KPSS lisans P3 puan türünden 70 taban veya üzerinde puan alma şartı bulunuyor. Peki, PAEM 2 bin komiser yardımcısı alımı başvuru şartları neler? Başvurular ne zaman bitecek?

Haberin Devamı

Polis Amirleri Eğitim Merkezine (PAEM) yapılacak komiser yardımcısı alımında başvuru süreci devam ediyor. Emniyet teşkilatına kazandırılmak üzere yapılacak komiser yardımcısı alımına başvuru yapabilmek için, PAEM tarafından belirlenen şartları taşımak gerekiyor. Öte yandan PAEM komiser yardımcısı alımı başvurularının ne zaman biteceği de merak ediliyor. Peki, komiser yardımcısı alımı başvuru şartları neler? PAEM başvuruları ne zaman bitecek?

BAŞVURULAR NE ZAMAN BİTECEK?

Polis Akademisi Başkanlığı, 2 bin komiser yardımcısı adayı alacağının da duyurusunu yaptı. Komiser yardımcılığı başvurularının 27 Eylül tarihine kadar e-Devlet üzerinden tamamlanması gerekiyor.

Komiser yardımcısı olmak isteyen adaylarda aranan özellikler ise 1990 ve sonrası doğumlu olmak ve erkek-kadın adaylar için 30 yaşından gün almamış olmak, silah taşımaya veya silahlı görev yapmaya hukuki bir engeli bulunmamak ve sağlık yönetmeliğinde belirtilen şartları taşımış olmak gerekiyor.

Haberin Devamı

BAŞVURU YAPMAK İÇİN TIKLAYIN

BAŞVURUDA KPSS DETAYI

Polis Amirleri Eğitim Merkezi öğrenci adaylığına başvuracak adayların, 2018 ve 2019 yılı KPSS lisans P3 puan türünden 70 taban veya üzerinde puan, emniyet teşkilatı personeli şehit veya vazife malulü eş veya çocuklarının en az 63 taban puanı almış olması gerekiyor.

Adayların başvuru tarihinde herhangi bir siyasi partiye veya siyasi partilerin yan kuruluşlarına üyelikleri bulunmayacak.

Adaylarda aranan şartların tamamı Polis Akademisi Başkanlığının resmi internet sitesinde "www.pa.edu.tr" yer alıyor. Adayların, başvuru öncesi kılavuzu detaylı şekilde incelemesi tavsiye ediliyor.

PAEM POLİS ALIMI KILAVUZUNU İNCELEMEK İÇİN TIKLAYIN

BAKMADAN GEÇME!