Özyürek’e atfen verilen haberi Baykal düzeltti

Güncelleme Tarihi:

Özyürek’e atfen verilen haberi Baykal düzeltti
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 13, 2010 00:00

Eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, parti sözcüsü Mustafa Özyürek’e atfen verilen “Baykal’ın aklındaki isim Kemal Kılıçdaroğlu” haberlerini, “Kafamda bir isim olsa çıkar söylerim” sözleriyle yalanladı.



CHP kulislerini hareketlendiren gelişme, Özyürek’in NTV’nin canlı yayınındaki açıklamalarının, “Deniz Baykal’ın aklındaki isim Kemal Kılıçdaroğlu” alt yazısıyla ekranda yayınlamasıyla başladı. Bunun üzerine evinden gelişmeleri takip eden Baykal’ın telefonları çalmaya başladı. Hürriyet’in de ulaştığı Baykal açıklamalar hakkında, “Böyle bir şey yok nereden çıktı? Beni kafamda bir isim yok. Bir isim olsa çıkar söylerim” değerlendirmesini yaptı. Baykal’ın Özyürek’i de arayarak, “Nereden çıktı şimdi bu açıklama” uyarısında bulundu.

Özyürek’ten düzeltme

Özyürek de “Ben ortadaki isimleri telaffuz etmiş oldum, yoksa ne Sayın Baykal ne parti adına bir aday telaffuzum söz konusu olmadı” sözleriyle kendisine atfen yapılan haberleri düzeltti. Özyürek, “Benim partinin sözcüsü olarak bir aday açıklamam, söz konusu değil ama sizin yazıp çizdiğiniz bir ismi ben de gündeme getirdim” dedi.

Baykal’ın evinde zirve

Aynı dakikalarda önceki günkü MYK toplantısı sonrasında aralarında CHP Genel Sekreteri Önder Sav, Genel Başkan Yardımcıları Onur Öymen ve Yılmaz Ateş ile CHP Sözcüsü Mustafa Özyürek’in Deniz Baykal’a yaptığı ziyaretin ayrıntıları basına yansıdı. Yılmaz Ateş, Baykal’a yaptıkları ziyaretle ilgili, “Sayın Baykal’ın, ‘Aklımdaki isim Kılıçdaroğlu’ açıklaması olmadı. Baykal, ‘Ben istifa ettim. Kamuoyunda da konuşulan adaylar var. Kemal’in adından da bahsediliyor; içinizden biri de olabilir. Bu konuda önyargım yok. Önemli olan partinin bütünlüğü. Ben de bu konuda dışarıdan yardımcı olurum’ ifadesini kullandı” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!