Özürlü cephesinde değişen bir şey yok

Güncelleme Tarihi:

Özürlü cephesinde değişen bir şey yok
Oluşturulma Tarihi: Aralık 02, 2000 00:00


Yarın 3 Aralık Dünya Özürlüler günü. Resmi rakamlara gore, Türkiye'de tam 7.5 milyon özürlü var. Yani her 9 kişiden biri özürlü. Çoğu eğitimden yoksun, sosyal yaşamın dışında. Özürlüler Günü'nde onlar yine "çeşitli etkinliklerle" anılacaklar. Ama yaşamlarında değişen fazla da bir şey olmayacak. Kentsel düzenlemelerde yok sayılacacaklar. Özürlü Yasası tartışmaları sürecek… Bir dahaki Özürlüler Günü'ne kadar…
Haberin Devamı

Dünya Özürlüler Günü nedeniyle geçen yıl Ankara'da "Özürlüler Şurası" toplandı. Devlet Bakanı Şuayip Üşenmez, Şura'nın 4'üncü ve son gününde yaptığı konuşmada, hükümet olarak hedeflerinin 21. yüzyılın dünyasında özürlü vatandaşlar için engelsiz, sağlıklı bir hayat yaşayabilecekleri Türkiye hazırlamak olduğunu belirtti ve ve ekledi: "Özürlüler Şurası'ndan elde edilen sonuçlarla Özürlüler Yasası'nın çıkmasını istiyoruz."

Bu konuşmanın üzerinden tam bir yıl geçti. Yarın yine Dünya Özürlüler Günü. Devlte Bakanı Şuayip Üşenmez, Özürlüler Günü nedeniyle bir demeç verdi. Üşenmez, özürlülerle ilgili olarak hazırlanan bir yasa taslağının, görüşleri alınmak üzere ilgili kurum ve kuruluşlara gönderildiğini bildirdi ve "Avrupa Birliği'ne girmeye hazırlandığımız şu günlerde, bu yasanın çıkarılmasına önem veriyoruz" dedi. Sözcükler değişse de içerik aynıydı. Bakan hala, sözü edilen yasanın çıkmasını istiyordu!

Özürlüler, 3 Aralık Dünya Özürlüler Günü'nde bir kez daha hatırlanmış ama değişen bir şey olmamıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!