Özür diliyoruz

Güncelleme Tarihi:

Özür diliyoruz
Oluşturulma Tarihi: Ocak 29, 2006 00:00

Altındağ Müftüsü Muammer Turan, Hacıbayram Camii'nde kadınların cuma namazına alınmamasını önce savundu. Uyarı üzerine 'Kadınlar anamız, özür diliyoruz' dedi.

ANKARA'da Hacıbayram Camii'nde Cuma namazı kılmak isteyen kadınların "erkeklere yer kalmadığı" gerekçesiyle kendilerine ayrılan özel bölüme alınmamasıyla ilgili açıklama yapan Altındağ Müftüsü Muammer Turan önce uygulamayı savundu, daha sonra Diyanet İşleri Başkanı Bardakoğlu'nun uyarısı üzerine "Kadınlarımız anamız, bacımızdır; özür diliyoruz" dedi.

ERKEKLERE YETMİYOR

Hacıbayram Camii'nde kadınların karlar üzerinde cuma namazı kılmalarını yansıtan fotoğrafın dünkü Sabah
/images/100/0x0/55eab925f018fbb8f8929757
Gazetesinde yayımlanması üzerine Altındağ Müftüsü Turan gazetecileri kabul etti. Turan, şöyle konuştu:

"Hacı Bayram Camii'nin kapasitesi çok sınırlı. Kadınlara ikinci sınıf insan muamelesi yapmamız sözkonusu olamaz. Ama cuma namazı sadece erkeklere farz olduğu için cuma günleri kadınlara ayrılan bölümü de erkekler kullanıyor."

BARDAKOĞLU UYARDI

Makedonya gezisinden dönen Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu olaya el koydu, Müftü Turan'ı "Kadınlarımızdan özür dileyin ve ayıbı düzeltin" diye uyardı.

HATAYI KABUL ETTİ

Uyarı üzerine Müftü Turan, öğle namazı sonrasında yaptığı ikinci açıklamada ağız değiştirdi. Turan şunları söyledi: "Kadınlarımız, bacımız, kardeşimizdir. Cuma günü yanlış şeyler olmuştur. Hanım kardeşlerimizden özür diliyoruz. Bundan sonra kadınlara ayrılmış bölümü sadece kadınlar kullanacak, her türlü kolaylığı sağlayacağız, kadınlarımız namazlarını müsait yerde kılacaklar."

Kadınlar alınmamıştı

Hacıbayram Camii'ne gelen kadınlar 'Erkeklere yer kalmıyor' denilerek içeri alınmayınca cuma namazını bahçenin bir köşesinde karların üstünde kılmışlardı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!