Öznur'un yola hazır

Güncelleme Tarihi:

Öznurun yola hazır
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 10, 1999 00:00

Haberin Devamı

Güney Amerika'da yapılacak Kainat Güzellik Yarışması'na katılmaya hazırlanan Kanal D ikinci güzeli Öznur Arkan'ın giysilerini, İzmirli modacı Hanife Çetiner hazırladı.

Güzellik kraliçelerine hazırladığı giysilerle çok sayıda ödül kazanan Çetiner, İTÜ Mimarlık Bölümü mezunu Öznur Arkan'a milli kıyafetin yanısıra kokteyl ve final giysileri de yaptı. Çetiner, kokteyl giysisinin şifon üzerine varak baskılı özel kumaştan hazırlandığını, bu yıl çok moda olan tüylerle süslenmiş şifon şalla zenginleştirildiğini söyledi.

Öznur Arkan'ın finalde giyeceği kıyafette ise ten rengi hakim. Streç kumaş ve satenle çalışılan giysi transparan korsajı ve görkemli kuyruğuyla dikkat çekiyor. Giysi altın renkli nostaljik desenlerle süslendi. Tridinat Tabago'da 26 Mayıs'ta yapılacak yarışmada Öznur Arkan'ın giyeceği milli kıyafet, Osmanlı'nın kuruluşunun 700'üncü yılı nedeniyle eski motiflerle bezendi.

Gümüş rengi pantolon ve büstiyerden oluşan giysiyi, nakışlı kaftan süslüyor. Bu yarışmada ülkemizin ilk Dünya Güzeli Keriman Halis'ten sonra katılan Jülide Ateş'in ilk 10'a kaldığını hatırlatan Çetiner, ‘‘Öznur Arkan'ın giysilerini hazırlarken Türk güzellerinin bu başarılarını dikkate aldım.’



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!