Özkök: Siyasal olsaydım merkez valisi olurdum

Güncelleme Tarihi:

Özkök: Siyasal olsaydım merkez valisi olurdum
Oluşturulma Tarihi: Nisan 29, 2010 17:04

HÜRRİYET Gazetesi yazarı Ertuğrul Özkök, Yaşar Üniversitesi öğrencilerine hayat deneyimlerini anlattı. Önyargının zararına, sorgulamanın önemine dikkat çeken Özkök, her insanın adının bir marka olduğunu belirterek, gençlere bu markayı iyi yönetmelerini önerdi. Özkök gençlere, “İnsanlarla iyi ilişkiler kurun, gerektiğinde kafa tuttun, öfkenizi kontrol edin. Her gün önemlidir, gününüzü iyi yaşayın. Mutlu olun ki bu size başarı getirsin” dedi.

Haberin Devamı

KONFERANSTAN FOTOĞRAFLAR

Üniversitelerde gençlerle buluşan Hürriyet Gazetesi Yazarı Ertuğrul Özkök bu kez Yaşar Üniversitesi öğrencilerine hayatını ve deneyimlerini anlatarak, önerilerde bulundu. İzmir'de seri katil kurbanı olan üç kişi için ceketinin yakasına silah kurdele takan Özkök, konuşmadan önce gençlere doğduğu Kahramanlar Ege Mahallesi yakınındaki 1423 sokağın görüntülerini barkovizyondan göstererek başladı.

EZBER BOZANLARIN ÇAĞI

Çocukluğunda Çiğli Ana Jet Üssü'nde görevli ABD'lilerin yaşadığı sokakta çöp tenekelerini karıştırarak okuduğu Tommiks, Süperman gibi çizgi romanlarla İngilizce'yi öğrenmeye başladığını belirterek, insan hayatında sorulan basit soruların önemini de “Bugün dünyanın en değerli şirketi olan ‘google’ çok basit bir sorunun yanıtıyla kuruldu. Bu çağ artık ezber bozmaya cesareti olan insanların önünün açıldığı bir çağ. Türkiye öyle bir ülke ki insanlara doğdukları yerden bağımsız bir şekilde yürüme fırsatı sunuyor. Başbakan da benim doğduğum Kahramanlar'dan çok farklı olmayan bir yerde Kasımpaşa'da doğdu. Hayatımız önyargılar içinde geçiyor. İlerleme ‘iyi’ olan bir şeyin illa da ‘iyi’ olmadığını düşünmekle başlıyor” dedi.

Kararlarını aklının değil yüreğinin sesini dinleyerek aldığını vurgulayan Özkök, ilk önemli kararını verdiği üniversite seçiminde çevresindeki herkes Ankara Ünivresitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'ni seçmesini önerirken, onun tercihini aynı okulun o yıl açılan Basın- Yayın Yüksekokulu'ndan yana kullandığını anlattı. Özkök şöyle konuştu:

KEŞFEDİLMEYİ BEKLEMEYİN

“Siyasal okusaydım şu anda büyük bir olasılıkla muzip ve muhalif kişiliğimden dolayı merkez valisi olurdum. İnsanın yüreğinin sesi onu aklın empoze ettiğinden daha iyi yere getirebiliyor. Bu yaşların kıymetini bilin ve hayal kurmaktan vazgeçmeyin. Karakterinizden ödün vermeden kafa tutun. İnsanlarla iyi ilişkiler kurun. İçe kapanıklıkla yalakalık arasında çok geniş bir alan var. İçine kapanık olup gelip birinin sizin içinizdeki cevheri keşfetmesini beklemeyin. Her birinizin taşıdığı isim bir marka. O markayı sizin karakteriniz oluşturuyor. Bu markayı iyi yönetin. Marka yönetimi insanda egonun kendini iyi ortaya koymasını sağlar. Her insanın iyi bir şeyler duymaya ihtiyacı vardır. İçinizdeki samimi duyguları dile getirmekten kendinizi alıkoymayın. Öfkenizi de çok iyi yönetin. Her gün önemlidir, gününüzü iyi yaşayın. Mutlu olun ki bu size başarı getirsin.”

Yaşar Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Murat Barkan, Ertuğrul Özkök'e teşekkür plaketi ile çiçek hediye etti.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!