Özkan: "Özal'ın çeyreği olamazlar"

Güncelleme Tarihi:

Özkan: Özalın çeyreği olamazlar
Oluşturulma Tarihi: Aralık 22, 2009 17:35

“Ergenekon” davasının tutuklu sanıklarından gazeteci-yazar Tuncay Özkan savunmasının devamında, "Biz Turgut Özal’ın devamıyız diyorlar. Özal’ın çeyreği bile olamazlar. Özal, bir toplantı yapacağı zaman ben gelmeden başlamazdı. O muhalefet olmadan kendisinin de olamayacağını bilirdi. Bu nedenle onun çeyreği bile olamazlar" dedi.

Haberin Devamı

Erzincan’ın Kemaliye İlçesindeki bir Türkmen köyünden olduğunu belirten Tuncay Özkan, "O yöreleri iyi bilirim. Her dağı bilirim. Madenlerini bilirim, bitkilerini bilirim. Sarıkızı bilirim" dedi. Avukatların müdahale etmesi üzerine Tuncay Özkan, "Sarıkız bizim yörelerde bir bitkidir. Onu bilirim" diye konuştu.

HRANT DİNK DOSTUMDU

Öldürülen Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink’in dostu olduğunu belirten Tuncay Özkan, "Onu katledenler, alçaktır, hayasızdır. Namussuzdur. Yazdığım "Yaraya tuz bastım" isimli kitapta ondan da alıntılar vardır. Dink emperyalist oyununa karşı çıkan tek Ermeni aydındır" dedi.

’ARARAT’I YAYINLADIK TÜRKİYE KAZANDI

’Ararat’ isimli filmi yayınlamak istemesi üzerine provakasyonlar olur diye kendisine uyarılar yapıldığını öne süren Tuncay Özkan, "Bu filmi o gün Hrant ile birlikte izleyecektik. Ama gelmedi. Bunun üzerine Ermeni olan sekreterim Anet’ten aramasını istedim. Konuştuk. Gelmeyeceğini binanın etrafını polislerin sardığını ve kendisinin bu nedenle endişe duyduğunu söyledi. Biz bu filmi yayınladık. Türkiye kazandı. Bu filmin nasıl yanlış olduğunu anlaşıldı. Biz kazandık" diye konuştu.

Ramazan sohbetleri gibi televizyonlarında Muharrem sohbetleri yaptığını belirten Tuncay Özkan, "Bunu yapacağımı söyleyince uyarılar aldım. Ama yayınladık. Ne oldu Türkiye bölündü mü? Kim kaybetti" diye sordu.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!