Özkan: Ne yaptıysam, Ecevit için

Güncelleme Tarihi:

Özkan: Ne yaptıysam, Ecevit için
Oluşturulma Tarihi: Eylül 05, 2002 02:02

HÜSAMETTİN Özkan, Başbakan Yardımcılığı döneminde örtülü ödenekte yapılan harcamalara ilişkin belgeleri neden imha etmediğine açıklık getirirken, ‘‘bunu Sayın Başbakan, günün birinde bir iddiayla karşılaşırsa gerçeği gösterebilmesi için yaptım. Bunu Sayın Başbakan için yaptım’’ dedi. Özkan, bu konuda Hürriyet'e yaptığı açıklamada şunları söyledi:

BİR İLKE İMZA ATTIM

Yasa gereği örtülü ödenekten yapılan harcamalara ilişkin belgelerin ibra edildikten sonra imha edilmesi gerekir. Ancak ben farklı davrandım. 42 aylık dönemim, Cumhuriyet tarihinde örtülü ödenek kullanımında gösterilen titizlik ve hassasiyet açısından bir ilktir.

TARTIŞMA KONUSUYDU

Neden farklı davrandığımı şöyle izah edebilirim: Geçmişte örtülü ödenek konusunda çıkan tartışmalar aklımızdaydı. Sırf, günün birinde örtülü ödeneğin kullanımı ile ilgili bir iddiaya hedef olursa, yasa gereği sorumlu olan Sayın Başbakanın bu belgelerle gerçeği gösterebilmesi mümkün olsun diye böyle davrandım. Bunu sayın Başbakan için yaptım. Şimdi bu konunun bizim aleyhimize bir iftira kampanyası olarak kullanılmasını Devlet ciddiyetiyle bağdaştıramıyorum.

BİR FARKLILIK DAHA

Benim dönemim örtülü ödeneğin kullanımında bir başka açıdan da farklılık oluşturmuştur. Dönemimde yapılan harcamaların tamamına yakın kısmı banka hesapları üzerinden yapılmıştır. Gerçekler, ayrıca banka kayıtlarında da yatmaktadır.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!