Özkan: İddianamede atış serbest

Güncelleme Tarihi:

Özkan: İddianamede atış serbest
Oluşturulma Tarihi: Kasım 05, 2010 18:57

İkinci Ergenekon davasının 92'inci duruşması görülmeye devam ediyor. Talepler bölümünde söz alan tutuklu sanık Yeni Parti Genel Başkanı Tuncay Özkan, Mustafa Balbay'dan aldığı talimat üzerine parti kurduğunun iddia edildiğini belirterek, "Balbay bunu düşünüp karar verene kadar, ben bir parti, iki dernek, televizyon kanalı kurarım. Aramızdaki fark budur" diye konuştu.

Haberin Devamı

"Savcı mı, avcı mı? İddianamede atış serbest" diyerek iddianameyi eleştiren Özkan, "'Ergenekon denilen yapının içinde bana kim talimat verecek çıksın ortaya söylesin. Liderim kim. Var mı öyle bir delikanlı, anlını karışlarım. Nerede o şerefsiz, hayasız adam.

Çıkıp örgütüne sahip çıkmıyor. Ergenekon örgütü varsa ben şerefsizim. Eğer yoksa, Ergenekoncu diyenler de şerefsizdir" ifadesini kullandı.

BARO BAŞKANI DA DURUŞMAYI İZLEDİ

Ayrıca İstanbul Barosu Başkanı Muammer Aydın, Silivri Cezaevi'ndeki duruşma salonuna gelerek gözlemci sıfatıyla bir süre duruşmayı izledi. Yarın başlayacak genel kurul çalışmaları kapsamında Çatalca ve Silivri Adliyelerinde meslektaşlarını ziyaret ettiğini ifade eden Muammer Aydın, "Türkiye'de yargı, içinden geçtiğimiz süreçte, tüm sıkıntılarına rağmen bağımsızlık kavramının içindeki tarafsızlığını göstebilir. Subjektif davrananlar yargıda gerçekten sıkıntı yaratıyor" dedi.

Haberin Devamı

EMEKLİ ALBAY HASAN ATİLLA UĞUR İÇİN EYLEM

Öte yandan tutuklu sanık emekli Albay Hasan Atilla Uğur'un yakınları ve destekçilerinden oluşan bir grup, duruşma salonu önünde basın açıklaması yaptı. Grup adına basın açıklamasını okuyan Volkan Pekak, Uğur'un terörle mücadele etmiş, Abdullah Öcalan'ı sorgulamış kahraman bir subay olduğunu söyledi.

 


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!