Özhaseki, Kılıçdaroğlu'ndan 70 bin lira tazminat kazandı

Güncelleme Tarihi:

Özhaseki, Kılıçdaroğlundan 70 bin lira tazminat kazandı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 12, 2012 12:38

KAYSERİ Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, CHP, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ve milletvekillerine karşı açtığı 14 tazminat davasından 3’ünün sonuçlandığını ve 70 bin lira kazandığını söyledi. Özhaseki, "Bu parayı sucuk partileri ve sosyal içerikli yardımlarda kullanacağım. Ama CHP lideri Kılıçdaroğlu çıkar ’Yalan söyledim, iftira attım, aldatıldım’ derse tüm davaları geri çekerim" dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki basın toplantısı düzenleyerek, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun kendisi hakkındaki ’yolsuzluk’ suçlamaları karşısında açtığı tazminat davalarını değerlendirdi. Başkan Özhaseki şunları söyledi:

"İki yıl önce ana muhalefet partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, mecliste yaptığı bütçe görüşmelerinde elinde dosya sallayarak Kayseri Büyükşehir Belediyesi’ni suçlayan yolsuzluk ifadelerde bulunmuştu. Başbakan doğru cevapları verdiği halde bununla yetinmemiş, seçim sürecinde gittiği her mitingde Kayseri Büyükşehir Belediyesi ve şahsımı hedef göstererek suçlamalara devam etmişti. Konu, belediyeye dışardan dahil olmuş genç bir arkadaşın yaptığı hata, ufak tefek para almasıydı. Biz bunu yargıya taşımıştık. Bizim başvurumuz üzerine yargının karar verdiği ve kesinleşen bir hüküm var. Ama, bütün bunları bilerek ve isteyerek kasıtlı olarak aylarca hatta bir yıla yakın devam ettirdiler."

BU PARALARI ALACAĞIM

Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, yargı kararıyla, dürüstlük imajı yapanların ve müfterilerin çirkin yüzünün bir daha ortaya çıktığını öne sürerek şöyle devam etti:

"Kılıçdaroğlu’na 6, milletvekillerine 6 dava açtım. CHP ve Sözcü gazeteleriyle birlikte konuyla ilgili toplam 14 dava açtım ve bunlardan 3’ü sonuçlandı. Yargı, ilkinde 15, ikincisinde 25 üçüncüsünde de 12 bin olmak üzere toplam 52 bin lira tazminata hükmetti. Faizi, dava vekalet ücretiyle birlikte 70 bin lira tutuyor. Bu paraları tahsil edeceğim. Peşince söylüyorum, altını çizerek söylüyorum, bu para meselesi değil. Namus, haysiyet meselesi, onur mücadelesi, biz bunu verdik. Şimdi önlerinde bir seçenek var. Kayseri halkından, şahsımdan, mesai arkadaşlarımdan özür dileyip, yalan söyleyip iftira ettiklerini kabul edecekler. Yoksa sonuna kadar mücadeleme devam edeceğim. Hak ettiğim paraları kuruşuna kadar alacağım. Sonra her fırsatta yalancı olduklarını, müfteri olduklarını her yerde anlatmaya devam edecekler."’

BU PARALARI SUCUK PARTİLERİNDE KULLANACAĞIM

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na açtığı ve sonuçlanan ilk davadan 20 bin liranın yatırıldığını kaydeden Başkan Özhaseki, şunları anlattı:

"Birincisine ödeme emri gönderdik 15 bin liraydı. Faizi ve vekalet ücretiyle birlikte 20 bin lira oldu. Para yatırıldı, icra dairesinde bekliyor. İkincisi 37 bin lira, dava vekalet ücreti 70 bini bulur, onu da yatıracaklar. Ödeme emri, olmazsa haciz göndereceğiz. Aldığım bu paraları sucuk partileri ve sosyal içerikli yardımlarda kullanmaya devam edeceğim. Madem, ismimizi ve şehrimizin ismini bir sene boyunca karaladılar, yalan ve iftara attılar, bunun cezasını çekecekler. Bu parayı verecekler. Parayı ben almayacağım, Kayseri alacak."
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!