Özhaseki, İmar Daire Başkanı'nı savundu

Güncelleme Tarihi:

Özhaseki, İmar Daire Başkanını savundu
Oluşturulma Tarihi: Ocak 28, 2011 13:48

KAYSERİ Büyükşehir Belediyesi’nde yolsuzluk iddialarıyla ilgili soruşturma dosyasında İmar Daire Başkanı Hüseyin Taşkaraca’nın ’dikkat çekici oranda mal varlığına sahip olduğuna’ yönelik belgelerin yer aldığı haberi, kentte yankı uyandırdı.

Haberin Devamı

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Ak Partili Mehmet Özhaseki yaptığı açıklamada Taşkaraca ile ilgili iddiaların doğru olmadığını ileri sürdü, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu ’yalan söylemeye devam etmekle’ suçladı.

CHP’nin yaptığı suç duyurusu üzerine Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığı’nın 3 savcıyı görevlendirdiği soruşturma dosyasında bulunduğu ileri sürülen belgelerle ilgili bazı bilgiler bugün bazı gazetelerde yer aldı. Bu belgeler arasında Büyükşehir Belediyesi İmar Daire Başkanı Hüseyin Taşkaraca’nın edindiği mal varlığı ve jaguar otomobili, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki’nin hakkında açılan davalarla ilgili bilgilerin yeraldığı iddia edildi.

BAŞKAN ÖZHASEKİ’NİN AÇIKLAMASI

Gazetelerde yer alan soruşturmayla ilgili haberlerle ilgili İmar Daire Başkanı Hüseyin Taşkaraca açıklama yapmazken, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki konuştu ve CHP’yi suçladı.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nde yolsuzluk iddialarıyla ilgili kapanmış bir soruşturma dosyası yeniden tartışılınca Kayseri Cumhuriyet Başsavcısı’nın ’Yeni belgeler varsa getirin’ dediğini hatırlatan Özhaseki, bu açıklamanın ardından CHP"nin de 19 sayfalık bir metni milletvekili Atilla Kart aracılığıyla Cumhuriyet Savcılığı’na verdiğini söyledi. Özhaseki, "Bu iddialar arasında ek bilgi adı altında yalan, yanlış ve uydurma konular da var. Doğru olan olmayan birçok iddiayı bir sepete çamurlarla doldurup teslim etmişler" dedi.

Dosyayla ilgili konu, soruşturma safhasında olduğundan herhangi birşey söyleyemeyeceğini belirten Özhaseki, bazı bilgilerin dosyadan sızdırıldığını, seçime kadar bu tartışmanın süreceğinin tahmin edildiğini söyledi. Özhaseki, şunları söyledi:

"Örneğin, İmar Daire Başkanımızla ilgili güya, hanımı adına Organize Sanayi Bölgesi’nde 26 bin metrekare arsa alınmış. Ama, bakıyorsunuz ki, başkanımızın eşinin üzerinde görünen arsa 26 metre ve üstelik miras malı. İmar Daire Başkanımız 15-20 mühendisle bin 800 TL’ye bin 400 metrekare arsa almış. Bu da farklı şekilde yansıtılmış. 2 tane otomobili olmadığını belirten ve 2005 yılında Daire Başkanı olan bu arkadaşımızın 1999 yılında topraktan satın aldığı arsasına müteahhitler 3 daire ve 1 dükkan vermişler. Zaten kendisi bu konuda açıklama yapacak. Elinde ciddi belge olduğunu söyleyen insanlar, bugüne kadar neden polise, savcıya ve maliyeye başvurmamışlar, bunu anlamak mümkün değil. Siyaseten iftira atmak da doğru değil. Haklı olduğunu ve kanunsuzluk olduğunu düşünenler gider ilgili makamlara başvurur."

KILIÇDAROĞLU’NU SUÇLADI

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki açıklamasında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu suçladı. Özhaseki, "Kılıçdaroğlu, maalesef rezil, kirli, çamur siyaseti yapmayı tercih ediyor. Onlara bu politika hayırlı olsun. Hukuki adaletin yanısıra, ilahi adalet de elbette tecelli edecektir" dedi. Mehmet Özhaseki, açıklamasında şunları söyledi:

"CHP’nin eski genel başkanı ideolojik korku üzerine siyaset yapıyordu. Bunun işe yaramadığını ve vatandaşın bu politikayı benimsemediği aldıkları oylardan görüldü. Mevcut genel başkan da 5-6 aydır yalan, iftira, çamur atma, zan altında bırakma gibi konular üzerinden siyaset yapıyor. Böyle bir siyaset tarzı olamaz. CHP’nin böyle bir siyasi yol izlemesini doğru bulmuyorum. Kemal Bey’in kapanmış bir dosyayı gündeme getirmesini, ardından kendisine yönelttiğim 10 yalana cevap vermedi. Arkasından yeni yalanlar söylemeye devam ediyor. Böyle bir genel başkan olur mu? CHP’nin sitesi dahil, bugüne kadar çeşitli basın kuruluşlarına 11 tekzip gönderildi. CHP ile ilgili hukuk davalarımız da devam ediyor."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!