“Özgürlük Kafilesi” 15 Mart'ta yeniden toplanacak

Güncelleme Tarihi:

“Özgürlük Kafilesi” 15 Martta yeniden toplanacak
Oluşturulma Tarihi: Ocak 16, 2012 12:22

Suriyeli gençlerden oluşan ve kendilerine “Özgürlük Kafilesi” adı veren grubun 15 Mart'ta Suriye'ye geçmek için yeniden toplanmaya karar verdiği bildirildi.

Haberin Devamı

Özgürlük Kafilesi sözcüsü gazeteci Mueyyed Skef, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Suriye'ye gitmek için toplandıklarını ancak Suriye'den geçiş izni alamadıklarını belirterek, aynı amaçla 15 Mart günü yeniden toplanmaya karar verdiklerini söyledi. Suriye'de Esad rejimine karşı direnişin 15 Mart 2011 günü başlatıldığını anımsatan Skef, kafilenin de 15 Mart 2012 günü Suriye'ye gitmek için Gaziantep'te toplanacağını kaydetti.

Skef, gerçekleştirdikleri eylemle dünya kamuoyunun güvenini kazandıklarını, ancak insan hakları derneklerinden gerekli desteği göremediklerini savundu.

Çalışmalarına Türkiye'den Mazlumder'in destek verdiğini anlatan Skef, “Kafileyi 15 Mart 2012 günü Gaziantep'te yeniden toplayacağız. Çünkü 15 Mart, Suriye'de Esad rejimine karşı direnişin başlangıç günü. İlk örgütlenmedeki eksikliklerimizi gidermek için tedbirler alacağız ve daha programlı, daha organizeli bir çalışma yürüteceğiz” dedi.

Haberin Devamı

Suriye sınırında yaşadıkları sıkıntılara da değinen Skef, sınırı geçmek için mücadele verirken bir grup Esad yandaşının da Türkiye'den Suriye'ye geçiş yaptığını ve bu grubun amacının Özgürlük Kafilesi ile çatışmak olduğunu iddia etti.

Bundan dolayı Kilis Emniyet Müdürlüğü'nün kafilenin güvenliği için kendilerini durdurduğunu belirten Skef, “Kilis Valisi Yusuf Odabaş ve vali yardımcılarına çok teşekkür ediyorum. “Türkiye Özgürlük Kafilesini durdurdu” diye gazetelerde yazılar yazıldı. Türk hükümetinin bizi engellediğini düşünmüyorum. Türk hükümeti bize çok kolaylık sağladı. Ayrıca Kilis'te çadırlarda da Türk polisi ve askeri sabaha kadar bizi korudu. Kilis'te kurulan kamplarda bizim güvenliğimiz sağlandı” ifadelerini kullandı.

"AMACIMIZA KISMEN ULAŞTIK"

Amaçlarına kısmen ulaştıklarını ve seslerini dünyaya duyurduklarını vurgulayan Skef, “Çalışmalarımız sonunda dünya kamuoyu Suriye'de yaşananları yakından izledi ve gerçekleri öğrendi. Artık bu olaya daha fazla ilgi gösterilmeye başlandı. Amacımıza ulaştık diyebilirim. Amacımız zaten Suriye'de yaşanan gerçeklerin ortaya çıkmasıydı” diye konuştu.

Haberin Devamı

Özgürlük Kafilesi'nin üyesi Zeina Adi de kafilenin iki amacı olduğunu, yalnızca birini gerçekleştirdiklerini belirterek, Esad rejimine karşı mücadelenin devam edeceğini kaydetti.

MAZLUMDER Gaziantep Şube Başkanı Abdurrahim Çelik ise, Özgürlük Kafilesi'nin eylemini anlamlı buldukları için destek verdiklerini belirtti.

Çelik, şöyle devam etti:

“Gaziantep'te toplanarak, Kilis Öncüpınar Sınır Kapısından Suriye'ye geçmek için dünyanın çeşitli ülkelerinden gelen Suriyelilerin oluşturduğu özgürlük Kafilesi'nin ülkelerine konvoy halinde geçmelerine izin verilmese de, Suriye'de yaşanan zulme dikkat çekmeyi başarmışlardır. Bizler de kardeşlerimizin yanında durup, eylemlerine destek vererek Suriye'de yaşanan olayların son bulması çağrısında bulunduk. Evet, bir zulüm var. Zulmün adı katliama dönüşmüş durumdadır. Barışçıl gösterileri bile kabullenemeyen Beşşar Esed artık istifa etmeli, reformları süratle gerçekleştirmeli, şiddetin sonu getirilmeli, halkın talepleri tümüyle dikkate alınmalıdır.”

"ÖZGÜRLÜK KAFİLESİ"

Yurt dışından yaşayan Suriyeli gençlerden oluşan grup, 12 Ocak'ta Kilis Öncüpınar Sınır Kapısı'ndan geçerek Suriye'ye girme girişiminde bulunmuştu. Öncüpınar Gümrük Kapısı'ndan Suriye makamları tarafından ülkelerine giriş izni verilmeyen gençler, konakladıkları yerde yaktıkları ateş karşısında Arapça marşlar eşliğinde Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad aleyhine sloganlar atmıştı. Grup sınırda 2 gün kaldıktan sonra yaşadıkları ülkelere dönme kararı almıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!