Özgürlüğün sınırı tanımlanmalı

Güncelleme Tarihi:

Özgürlüğün sınırı tanımlanmalı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 09, 2006 00:00

Erdoğan, İslam dünyası ile Batı’yı karşı karşıya getiren karikatür krizine değinirken, "Sınırsız özgürlük var mıdır? Önce bunun tanımı yapılmalı" dedi.

BAŞBAKAN Tayyip Erdoğan, özgürlüklere ’karikatür kriteri’ getirileceğinin mesajını verdi. Erdoğan, "Özgürlüklerin sınırsız olmadığını, önce bunun tanımının yapılması gerektiğini" belirterek, Türkiye’de buna yönelik süreci başlatma düşüncesinde olduğunu söyledi. Erdoğan, bu konudaki çarpıcı açıklamayı, Arap dünyasının CNN’i diye nitelenen El Cezire’ye dün akşam verdiği mülakatta yaptı.

ÖZGÜRLÜĞÜN SINIRI

Hürriyet’in edindiği bilgiye göre, İslam dünyası ile Batı’yı karşı karşıya getiren karikatür krizine değinirken, "Sınırsız özgürlük var mıdır? Önce bunun tanımı yapılmalı. Bunun tanımı yapılmadığı sürece bundan sonra da kişilerin, toplumların ve inanç gruplarının özgürlüğüne tasallut eden gruplar ortaya çıkacaktır" dedi.

SINIRLAR BELİRLENMELİ

"Önce bunu halletmeliyiz"
diyen Erdoğan, ardından da Türkiye’ye yönelik önemli bir mesaj vererek, "Ülkemde buna yönelik süreci başlatma düşüncesindeyim. Her alanda bir sınır var ve önce bu belirlenmeli, tanımları yapılmalı ve o sınırda durulmalı" diye konuştu.

BM’YE İSLAM FOBİA RAPORU

Erdoğan,
karikatür krizine ilişkin de önemli mesajlar verdi. Anti semitizmin insanlık suçu sayıldığını anımsatan Erdoğan, aynı şeyin İslam fobia için de geçerli olması gerektiğini söyledi. Erdoğan, bu konuda çalışma yaptıklarını da belirterek, bu çalışmanın sonuçlarını BM ile paylaşacaklarını da bildirdi.

CUMA NAMAZI UYARISI

Erdoğan,
karikatür kriziyle ilgili İslam ülkelerindeki gösterileri değerlendirirken de, özellikle ’Cuma uyarısı’nda bulundu. Cuma namazlarının istismar edilmemesi gerektiğini belirten Erdoğan, "Adımlar bilinçli atılsın, kimse zarar görmesin" mesajını verdi.

Danimarka krizi idare edemedi

MODEL BM toplantısına konuşmacı olarak katılan 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, "Karikatür krizi talihsiz bir olaydır" dedi. Türkiye’nin AB’ye "muhakkak" gireceğini, AB’nin bunun için söz verdiğini belirten Demirel, "İslamın ve Hıristiyanlığın ortak noktaları bulunuyor. İki din de barışçı dinlerdir. Bunlara dikkat etmek gerekir. Karikatür krizini Danimarka hatalı idare etmiştir" dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!